MENIU

Washington Post: România, dată exemplu lui Trump - "Protestele, încurajatoare pentru democraţie"

Proteste Bucureşti

Influentul ziar american Washington Post0 a dedicat editorialul de ieri protestelor masive din România. Principalul articol de opinie, semnat de Boardul Editorial, prezintă poziţia ziarului pe cele mai importante evenimente din întreagă lume. Protestele din România au fost caracterizate de Washington Post drept "un semn încurajator pentru democraţie".

Washington Post relatează succint deciziile guvernului PSD care au scandalizat România şi notează că "Românii au ieşit imediat în stradă, îmboldiţi de societatea civilă, Biserica Ortodoxă şi preşedintele care a denunţat ordonanţă de urgenţă".

De ce atât de multă atenţie pentru protestele din România? Pentru că Washington Post a văzut în ele un posibil trend: "Românii au demonstrat că valorile democratice au prins rădăcini în ţară în ultimele două decenii, cu ajutorul aliaţilor europeni şi americani. De această realizare nu beneficiază doar românii: ea face Europa mai stabilă şi mai sigură. Administraţia Trump trebuie să ia în calcul aceste progrese înainte de a propune distrugerea Uniunii Europene", scrie Hotnews.ro.