MENIU

Vrei la piscină, în București? Ma bine te duci la mare. E mai ieftin!

Mersul la piscină a devenit mai scump în 2024. Foto/Arhivă

Mersul la piscină aproape că a devenit un lux. Costurile pentru o zi de „mici plăceri” ajung la aproape 120 de lei de persoană, doar accesul în bazin, fără a mai pune la socoteală altceva.

Deja se simte atmosfera de vacanță: piscinele au fost redeschise, iar primii turiști iubitori de mare și-au făcut apariția pe litoral.

Inflația explozivă din ultimii ani continuă în domeniul serviciilor. Prețurile au crescut puternic față de anul trecut, pentru accesul la piscine. În București, de exemplu, accesul la o piscină din Floreasca, zona de nord a Capitalei, costă pentru adulți și copiii de peste 10 ani 100 de lei, în weekend. Prețul pentru copiii de 3-10 ani este de 80 de lei. De luni până vineri, biletul pentru adulți și copii de peste zece ani costă 80 de lei, pentru cei mai mici puști, 60 de lei.

 

Prețurile au luat-o razna în București

 

La un celebru parc acvatic localizat la nord de Capitală, accesul pentru o zi costă 129 de lei, iar pentru copii 111 lei, în zilele de weekend. Pentru elevi și studenți costă 119 lei. În zilele săptămânii, prețurile sunt nesemnificativ mai mici.

În funcție de oferta de acces pentru care se optează, prețurile pot ajunge însă până la 193 de lei.

Într-un parc acvatic din vestul Bucureștiului, accesul „full day" costă 120 de lei în weekend pentru adulți și 95 de lei în timpul săptămânii. Toate prețurile de mai sus nu includ și mâncare și băuturi.

Pentru unii bucureșteni, mersul la mare ar putea fi o variantă mai autentică, dar și mai convenabilă din punct de vedere financiar. Un drum dus-întors București-Constanța costă în jur de 260 de lei. Dacă în mașină ar fi 5 persoane, ar însemna că una ar plăti 52 de lei.

De la București la Constanța sunt în jur de 220 de kilometri, distanță ce poate fi parcursă în puțin peste două ore, pe autostradă.

Mai multe articole despre: