MENIU

Veste năucitoare despre Autostrada Sibiu-Orăștie, demolată la 10 luni de la inaugurare

Santier autostrada

Dezastru suplimentar pentru Autostrada demolată la niciun an de la inaugurare: statul român ar putea plăti 53 de milioane de lei în plus pentru tronsonul Cunţa-Sălişte din autostrada Sibiu-Orăştie.

Apar primele informaţii oficiale despre banii pe care i-ar putea plăti statul în plus pentru a repara şi a consolida sectorul de autostradă dintre Cunţa şi Sălişte, parte a şoselei de mare viteză Sibiu-Orăştie care s-a stricat la nici 10 luni de la inaugurare.

Suma s-ar ridica deocamdată la 53 de milioane de lei, adică aproape 12 milioane de euro.

În plus, se vorbeşte şi despre varianta rezilierii contractului cu italienii, ceea ce ar însemna că autostrada ar putea rămâne închisă până în 2017, potrivit Digi24.ro.

În prag de iarnă, craterul care se cască în mijlocul autostrăzii Sibiu-Orăștie este tot aici. După ce au demolat porțiunea cu probleme, constructorii nu au venit cu nicio soluție care să fie acceptată de compania de drumuri.

Iar o vizită pe şantier arată că problemele nu se opresc la cei 200 de metri demolaţi încă de acum două luni. Terenul nu a fost încă stabilizat. Asfaltul a fost înlăturat şi pe o altă porţiune.

Între timp, un prim document oficial vorbeşte despre riscul ca statul să fie nevoit să plătească în plus peste 53 de milioane de lei pentru această autostradă, adică în jur de 12 milioane de euro, scrie sursa citata.

Motivul: fie Comisia Europeană nu a decontat unele lucrări suplimentare realizate în perioada 2011-2015, fie au rămas de executat lucrări pentru care nu putem cere oricum fonduri europene. Membrii societăţii civile care monitorizează lucrările de infrastructură atrag atenţia că reconstrucţia parţială a autostrăzii şi consolidarea terenului ar putea costa, însă, mult mai mult, mai ales că nu s-au terminat încă toate expertizele.

 

Mai multe articole despre:
autostradă autostrăzi