MENIU

Un poștaș nu a mai livrat pensiile de lene. În fața instanței, s-a apărat spunând că beneficiarii locuiau prea departe

Un poștaș nu a mai livrat pensiile de lene

Caz șocant în Iași. Acolo un poștaș este judecat pentru delapidare după ce a declarat că i-a fost prea lene să ducă pensiile oamenilor motivând că aceștia locuiesc prea departe. A semnat, însă, în locul acestora, iar banii i-a păstrat în geantă cu scopul de a-i distribui într-o altă zi, sustine el. 

Un poștaș din Iași este acuzat de delapidare, pe motiv că a declarat că i-a fost lene să livreze pensiile, deoarece beneficiarii locuiau prea departe.

Bărbatul a semnat în locul acestora și a păstrat banii în geantă, afirmând că urma să îi împartă mai târziu.

Acesta a semnat în numele a 17 pensionari.

Paradoxal este faptul că, deși a fost acuzat de delapidare, instanța l-a achitat, după ce judecătorii au considerat că bărbatul a acționat din lene, mai degrabă decât cu intenția de a se îmbogăți.

Prognoza meteo, 2 noiembrie. Temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei. Ploi în unele regiuni

Poștașul a fost acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și delapidare, după ce a semnat în numele a 17 pensionari în două zile consecutive, păstrând banii fără a-i folosi. Incidentul a avut loc în februarie 2018, când funcționarul a ridicat cupoanele de pensii și alocații din oficiul poștal și s-a îndreptat spre beneficiari.

Până la finalul zilei, nu a reușit să ajungă la toți, rămânând șapte pensionari care locuiau prea departe. Poștașul a semnat cupoanele de primire în locul lor și a plecat acasă cu banii în geantă.

A doua zi, același lucru s-a întâmplat, iar la finalul programului a realizat că mai erau zece pensionari care nu primiseră pensiile, tot din cauza distanței. Așa că a semnat și pentru aceștia, păstrând banii, la fel ca în ziua anterioară. Fapta a fost descoperită câteva zile mai târziu, când dirigintele ghișeului poștal a verificat geanta poștașului și a găsit suma de 9.791 de lei. Banii au fost returnați oficiului poștal, iar poștașul a fost sancționat cu o amendă de 22,11 lei pentru întârziere.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Poștașul a declarat că intenționa să împartă pensiile mai târziu și a semnat în locul pensionarilor pentru că nu dorea să completeze atâtea semnături pentru a predare banii la oficiu, știind că va trebui să se întoarcă a doua zi pentru a-i livra din nou.

Judecătoria Iași l-a achitat, însă decizia primei instanțe a fost contestată prin apel, iar cazul este acum în atenția Curții de Apel Iași.

Un om de afaceri român a fost jefuit printr-o aplicație instalată pe telefon. Cum l-a păcălit escrocul