MENIU

Un nou atac chimic. Jihadiștii din Statul Islamic au aruncat o rachetă devastatoare în Mosul

<p>Statul Islamic</p>

Un oficial irakian a declarat sâmbătă că militanții ISIS au lansat o rachetă cu gaz clorin în zona eliberată din vestul orașului Mosul, potrivit New York Post.

Un oficial irakian a declarat sâmbătă că militanții ISIS au lansat o rachetă cu gaz clorin în zona recent eliberată din vestul orașului Mosul, potrivit New York Post.

Atacul ar fi fost produs în noaptea anterioară în cartierul al-Abar din Mosul. Cel puțin șapte soldați au acuzat probleme respiratorii și au fost tratați într-un spital din oraș.

Sute de civili au fost uciși la Mosul în ultimele luni după ce autoritățile locale le-au spus să stea în case în ciuda atacurilor aeriene ale coaliției conduse de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în acest oraș irakian, a transmis recent Amnesty International.

"Numărul ridicat de morți relevă că forțele coaliției care desfășoară ofensiva în Mosul nu au luat măsuri de precauție adecvate pentru a preveni decesele în rândul civililor, încălcându-se astfel în mod flagrant dreptul internațional umanitar", a mai spus ea.

Într-un atac aerian de la 17 martie, aproape 150 de civili ar fi fost uciși în cartierul al-Jadida din Mosul, a subliniat Amnesty. SUA și autoritățile irakiene au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că anchetează acest caz, dar și alte incidente similare.

Luni, un purtător de cuvânt al armatei americane a respins acuzațiile conform cărora coaliția condusă de SUA și-a relaxat regulile privind atacurile aeriene asupra organizației teroriste Statul Islamic în Irak și Siria.

Mai multe articole despre:
Mosul Statul islamic