MENIU

Un deputat român, controlat la vamă în Coreea de Sud - Ben-Oni Ardelean, lăsat fără tobă și cârnați pe aeroportul din Seul

Ben-Oni Ardelean, deputat PNL Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ben Oni Ardelean a rămas fără tobă și cârnați la intrarea în capitala Coreei de Sud. Vameșii au descoperit mai multe preparate tradiționale în bagajul deputatului, pe care le-au confiscat pe loc, anunță Realitatea PLUS. 

Pățania a avut loc în timp ce deputatul Ben-Oni Ardelean se afla în vizită în Coreea de Sud, alături de premier, alți miniștri și parlamentari români, însă a fost oprit imediat după ce au aterizat pe aeroportul din Seul. Bagajul conținea și brânză, însă cu aceasta nu a întâmpinat probleme.

Mai exact, vameșii sud-coreeni i-au descoperit în bagaj tobă, cârnați și alte preparate din carne tradiționale, pe care nu a putut să le introducă în țară, potrivit ziare.com.

Potrivit regulilor sanitar-veterinare stricte din țară, deputatul nu avea voie să introducă în Coreea de Sud preparate din carne, aintește Realitatea PLUS. 

„Nu a fost un incident de securitate, dar cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau cu etichetă, aveam factură pentru ele”, a explicat deputatul potrivit ziare.com.

Deputatul liberal Ben-Oni Ardelean pregătise aceste preparate pentru întâlnirea cu comunitatea de români din Coreea de Sud.

„Era în preajma Crăciunului și urma întâlnirea cu comunitatea română, am luat în bagajul de cală câteva produse românești cu etichetă... M-au lăsat să intru doar cu brânzeturi, fără produsele din carne”, a mai spus Ben-Oni Ardelean, potrivit aceleiași publicații.