MENIU

ULUITOR Fecioara Maria, comparată cu o mamă-surogat. Cum interpretează Biblia un deputat USR

Iulian Bulai, deputat USR Foto: Facebook

Mesajul de Crăciun al deputatul USR, Iulian Bulai, a scandalizat opinia publică, după ce a comparat-o pe Fecioara Maria cu o „mamă-surogat”. Acesta a scris, pe Facebook, că Iisus Hristos, a cărui naştere este sărbătorită de Crăciun, provine ”dintr-o familie foarte ciudată”, ”cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. Bulai compară comunitatea de acum 2000 de ani din Betleem cu comunităţile ”eşuate” din România de astăzi. Deputatul își cere scuze după două zile și spune că este un  creștin catolic practicant.



 

Iulian Bulai susține că Iisus Hristos a fost un copil născut de o familie "ciudată", iar pe Fecioara Maria o descrie drept o "mamă surogat", iar pe Dumnezeu, Tatăl, ca fiind cel care a acceptat "paternitatea fără să fi contribuit la ea". Mesajul său postat chiar în ziua de Crăciun a generat controverse în mediul online.

După valul de reacții negative , Bulai a revenit vineri cu un mesaj în care spune că îi pare rău dacă a supărat pe cineva. Mai precizează că el este un creștin catolic practicant, iar familia sfântă din Nazaret e una „atipică și reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice”.

Acesta a precizat că în mare parte implicarea sa în politică se datorează credinței pe care o are. El a adăugat că este un mister cum subiectul unui „copil-Dumnezeu” apărut din senin în pântecele unei fecioare, cu doi tați, niciunul biologic reușește să ducă la o dezbatere continuă.

Misterul legat de Iisus este baza civilizației, fapt pentru care deputatul USR susține că și-a permis să își însușească personal mesajul.

„Misterul acestui bebeluș constituie parte a bazei civilizației noastre. De aceea mi-am permis să îmi însușesc acest mesaj în mod personal. De fapt cred că despre asta este și credința și teologia: a găsi mereu noi sensuri ale unor cuvinte milenare. Și a transforma cuvintele și credința în fapte”, a completat Iulian Bulai.

„Implicarea mea în politică este determinată în mare parte de credință mea. Care mă îndeamnă să las o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Familia sfântă și atipică din Nazaret este un model de familie care reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât și acum. Este un mister: un copil-Dumnezeu apărut din senin în pântecele unei tinere fecioare, cu doi tați asumați, dar niciun tată biologic: unul divin și unul pământesc, reușește să creeze necontenit dezbatere și implicare”, a mai spus Bulai.

Comparațiile controversate ale deputatului a pornit, spune acesta, de la faptul că în România sunt peste 50.000 de copii în grija statului, iar mai mult de 3.000 sunt daţi anual spre adopţie. 

Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul, dar şi limitele societăţii în care a apărut. Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtăşită de mulţi copii din România, dar care nu au avut alături părinţi atât de iubitori”, a scris Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook, pe 25 decembrie.

Deputatul USR consideră că ”politicienii oneşti ar trebui să fie păstorii şi magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie”.

”În faţa atâtor comunităţi eşuate, noi avem şansa de a umple locul păstorilor şi magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulţi baronaşi şi combinatori, politicienii oneşti ar trebui să fie păstorii şi magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunităţi eşuate cu nevoie de solidaritate, generozitate şi bună gestionare a bugetului local. În interesul părinţilor şi pruncilor. Pentru mine şi despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili şi măsuri de intervenţie din partea comunităţii dincolo de incapacităţile individului”,a mai scris politicianul.