Ultima nebunie a milionarilor: tehnologia care poate reproduce ploi de stele
Ploile de stele se numără printre cele mai spectaculoase fenomene ale naturii. Însă sunt foarte greu de prezis și au loc destul de rar, dar acest lucru se poate schimba. Un startup din Japonia ți-ar putea aduce o stea căzătoare la comandă.
O companie din Tokyo vrea să ofere ploi de stele sau de meteoriți, așa cum le numesc cercetătorii, la cererea clienților. Astfel, prima ploaie de meteoriți din istoria lumii realizată la comandă ar putea fi ultima fiță a bogaților care ar putea deveni realitate într-un an.
În acest sens, japonezii vor trimite doi sateliți în spațiu, care încă se află în curs de dezvoltare, să simuleze ploaia de stele. Fiecare satelit va purta aproximativ 400 de
sfere mici, care vor conțin o formulă chimică ce va imita stelele căzătoare de pe cer.
„Astfel toate aceste sfere ar putea fi refolosite, ceea ce ar însemna că o singură stea ar putea fi utilizată pentru 20-30 de spectacole", au declarat cercetătorii japonezi.
Japonia va simula ploile de stele la comandă
Sateliții vor fi construiți astfel încât să reziste aproximativ 24 de luni în spațiu. În plus, vor fi programați să trimită focurile de artificii în locurile potrivite.
De asemenea,cercetătorii vor trebui să aleagă viteaza și direcția potrivită astfel încât să obțină o iluminare vizibilă chiar și dintr-o zonă metropolitană extrem de aglomerată – cum ar fi Tokyo sau New York.
„Proiectul își îndreaptă atenția către întreaga lume, deoarece stelele lor căzătoare se vor afla în spațiu și vor putea fi livrate oriunde", a declarat directorul startup-ului, Lena Okajami. „În cazul în care toate sistemele continuă să se dezvolte conform planului de producție, ambii sateliți ar urma să fie deja în spațiu în februarie 2020. Asta înseamnă că avem mai puțin de un an să ne pregătim dorințele pentru ploaia de stele".
Momentan nu se știe exact câți bani ar trebui să scoți din buzunar pentru a avea parte de un astfel de spectacol, dar cu siguranță nu puțini, dacă ne raportăm la faptul că testele inițiale au costat 20 de milioane de dolari.