MENIU

TUDOR CHIUARIU CONDAMNAT. PNL speră ca TUDOR CHIUARIU să rămână alături de PNL

TUDOR CHIUARIU CONDAMNAT. PNL speră ca TUDOR CHIUARIU să rămână alături de PNL

TUDOR CHIUARIU CONDAMNAT. Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat vineri pentru MEDIAFAX că liberalii nu comentează decizia instanţei în cazul senatorului Tudor Chiuariu, dar speră ca acesta "să depăşească momentul personal greu şi să rămână alături de PNL".

TUDOR CHIUARIU CONDAMNAT. "Liberalii nu se pronunţă asupra niciunei decizii a instanţelor, indiferent pe cine ar viza. Cu toate acestea, nu pot să nu spun că este regretabil din punct de vedere uman că cineva trăieşte astfel de evenimente. În calitatea sa de preşedinte al Comisiei juridice din Senat şi de membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, activitatea lui Tudor Chiuariu este una a cărui profesionalism şi eficienţă nu au fost niciodată contestate. Nu comentăm decizia justiţiei în niciun fel, dar sperăm că Tudor Chiuariu va avea puterea să depăşească momentul personal greu şi să rămână alături de PNL", a declarat Pocora în legătură cu decizia ICCJ de condamnare a lui Chiuariu.

TUDOR CHIUARIU CONDAMNAT. Purtătorul de cuvânt al PNL a fost întrebat dacă Chiuariu îşi va pierde mandatul de senator sau calitatea de membru de partid, având în vedere Statutul PNL care precizează în cazul excluderilor din partid că acestea pot avea loc "dacă persoana în cauză a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate sau i s-a interzis exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti, prin hotărâre judecătorească definitivă".

"Trebuie văzută decizia şi sentinţa în ansamblu, iar PNL va respecta legea şi decizia instanţei", a replicat Pocora.

TUDOR CHIUARIU CONDAMNAT. Fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ICCJ în dosarul "Poşta Română".
Pentru Nagy, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus un termen de încercare de opt ani, iar pentru Chiuariu, de şase ani.