Tot ce trebuie să știi despre postul intermitent
Practica postului intermitent pare să aibă doar avantaje. Printre acestea: efecte reale asupra sănătății – cum ar fi reducerea riscurilor de boli cardiovasculare, boala Alzheimer, îmbunătățirea nivelului de colesterol – efecte asupra aspectului – cum ar fi pierderea în greutate, îmbătrânirea prematură a celulelor – inclusiv bunăstarea generală cu energie fizică și mentală crescută.
Postul intermitent este un mod de nutriție care alternează fazele postului și aportul alimentar. Toată lumea practică postul intermitent! Majoritatea oamenilor se referă la postul intermitent ca o modalitate de a mânca, care prelungește durata postului (adică atunci când mâncarea din masa anterioară a fost absorbită și procesată).
Mâncarea limitată în timp este o abordare populară și este folosită în mod obișnuit cu un regim de 16:8, ceea ce înseamnă un fast de 16 ore și o fereastră de 8 ore pentru mâncare. Acest lucru se realizează de obicei prin săritul peste micul dejun. Alte protocoale de post intermitent includ: dieta 5:2 (consumând doar 500 kcal două zile pe săptămână) sau post alternativ de zi.
Citește continuarea pe tabu.ro.
Mai multe articole despre:
post intermitent