MENIU

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline pentru gustări delicioase

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline pentru gustări delicioase

Tapenade este o pastă aromată, originară din sudul Franței, făcută din măsline, capere, anșoa și ulei de măsline. Rețeta se prepară simplu și rapid și se poate adapta după gustul fiecăruia.

Pasta de măsline este perfectă ca aperitiv, servită pe pâine prăjită, ca dip delicios pentru legume crude sau chiar ca sos pentru diverse feluri de mâncare. Ingredientele sunt puține și foarte accesibile. Se găsesc cu ușurință în magazinele alimentare. Se poate opta pentru un singur fel de măsline sau pentru o combinație din mai multe feluri.

Combinația de măsline cu capere este una foarte populară în bucătăria mediteraneeană. Adaosul de usturoi și fileuri de anșoa aduce un plus de gust și consistență. Uleiul de măsline completează aromele intense și echilibrează textura delicioasei paste.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Pasta de măsline cu capere și file de anșoa nu este doar gustoasă, ci are și un aport în menținerea sănătății organismului. Măslinele sunt o sursă importantă de acizi grași mononesaturați, în special acid oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii.

Grăsimile mononesaturate ajută la reducerea colesterolului LDL („rău”) și la creșterea colesterolului HDL („bun”). Conțin antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina E, polifenolii și flavonoidele, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.

Descoperă aici care sunt beneficiile consumului de măsline. Mai jos poți urmări rețeta detaliată pas cu pas, pentru a prepara și tu pasta de măsline.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Tapenade – Ingrediente

  • 200 g măsline negre fără sâmburi (de preferință Kalamata)
  • 2 fileuri de anșoa (din conservă, în ulei)
  • 1 lingură capere (scurse de saramură)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 lingură zeamă de lămâie (opțional)
  • Pătrunjel proaspăt (opțional, pentru decor)
  • Sare și piper, după gust.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Rețetă de pastă de măsline – Mod de preparare

Adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă pentru a le pregăti. Dacă măslinele sunt foarte sărate, le poți ține puțin în apă rece pentru a îndepărta excesul de sare. Lasă-le 15 minute și mai poți schimba apa o dată.

Citește continuarea aici

Plăcintă cu prune și aluat fraged. Rețeta unui desert simplu și ușor

Mai multe articole despre:
pasta masline