MENIU

Surse: Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ar putea fi remaniat. Fuge de criza vaccinurilor

Ministrul Sănătății fuge de criza vaccinurilor. Deși premierul i-a cerut în repetate rânduri să rezolve problema, Florian Bodog a încercat să mute toată responsabilitatea în sarcina lui Mihai Tudose. În plus, în ședința de Guvern de azi, ministrul a lipsit. A trimis un secretar de stat în loc.

Premierul a avut o iesire dura fata de secretarul de stat chiar in debutul sedintei de guvern, amenintandu-l cu concedierea.

"Nu dati din cap, domnule secretar de stat, atat de amplu, asa, ca nu sunt foarte de acord cu ce ati scris acolo si s-ar putea sa plecati acasa inapoi. Ma bucur ca ati inteles", i-a spus premierul lui Rares Trisca, in fata jurnalistilor.

Pe de altă parte, Guvernul a finalizat dosarul de candidatură pentru relocarea de la Londra la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, potrivit unui memorandum adoptat în ședința de joi.

"Relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente reprezintă o oportunitate importantă pe care România ar putea să o valorifice. Atragerea unui sediu de agenție a Uniunii Europene ar contribui la creșterea rolului și vizibilității României ca stat membru. Avem o propunere viabilă, iar România deține o expertiză substanțială în sectorul medical. Vreau să evidențiez efortul susținut depus de către toți colegii care au lucrat pe acest dosar', a declarat premierul Mihai Tudose, conform unui comunicat transmis AGERPRES.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, vor efectua luni o vizită la sediul Agenției Europene pentru Medicamente de la Londra. Candidatura României a fost pregătită de un grup de lucru interinstituțional, din care fac parte Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, menționează Executivul.

Agenția Europeană pentru Medicamente, cu sediul la Londra în acest moment, este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecția și promovarea sănătății publice, prin intermediul evaluării și supravegherii medicamentelor destinate uzului uman. Comisia Europeană va examina proiectele și va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului până la 15 septembrie 2017, urmând ca hotărârea finală să fie luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.