MENIU

SFÂNTA PARASCHEVA 2014. Au început pregătirile pentru SFÂNTA PARASCHEVA

Sfânta Parascheva

SFÂNTA PARASCHEVA 2014. Agitaţie în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. Deja se fac pregătiri pentru hramul Sfintei Parascheva, când va avea loc poate cel mai mare pelerinaj din ţară. Primăria a trimis sute de invitaţii către oameni politici şi de afaceri. Pentru ca totul să arate perfect la sosirea oaspeţilor, vineri, bugetul alocat evenimentului este dublu faţă de cel de anul trecut.

SFÂNTA PARASCHEVA 2014. Mai sunt trei zile până când racla cu moaştele Sfintei cuvioase Parascheva va fi depusă pe catafalc. Anul acesta, credincioşii se vor putea ruga şi la rămăşiţele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, care vor fi aduse duminică la Iaşi. Mitropolia mizează pe prezenţa a 350.000 de pelerini şi a pregătit pentru fiecare câte o iconiţă sfinţită.

Anul acesta, Primăria a trimis peste 900 de invitaţii pentru toţi membrii Guvernului, parlamentari, primari, ambasadori şi oameni de afaceri. Candidaţii la prezidenţiale se pare că nu vor lipsi de la marea sărbătoare din 14 octombrie.

Pe străzile centrale au fost montate şi primele corturi pentru comercianţii care se roagă să vină cât mai mulţi pelerini. Primii credincioşi sunt asteptaţi la finalul acestei săpătâmâni, însă cei mai mulţi vor ajunge marţea viitoare. Bugetul total al sărbătorilor este de aproape trei milioane de lei, dublu faţă de cel de anul trecut.

Mai multe articole despre:
pregătiri tradiţii SFÂNTA PARASCHEVA 2014