MENIU

Semne surprinzătoare că vei trăi MAI MULT decât crezi

Semne surprinzătoare că vei trăi mai multe decât crezi

În ultima sută de ani, speranţa de viaţă a crescut cu 30 de ani, cea mai mare cifră din ultimii 5.000 de ani. Descoperirile din sănătate, educaţia şi prevenirea şi tratarea bolilor sunt factorii principali care au dus la această situaţie. Ce nu ştii, însă, este că obiceiurile tale zilnice sunt la fel de importante, când vine vorba de cât vei trăi. Află care sunt semnele care îţi spun că vei duce o viaţă lungă.

Mama ta te-a născut când era tânără

Dacă avea sub 25 de ani, ai de două ori mai multe şanse să trăieşti până la 100 de ani decât o persoană născută de o femeie mai bătrână. Cercetătorii susţin că, la femeile tinere sunt fertilizate cele mai bune ovule, iar nou-născuţii sunt mai sănătoşi.

Îţi place ceaiul

Indiferent că este verde sau negru, ceaiul conţine o doză importantă de catechin, o substanţă care ajută vasele de sânge să se relaxeze şi protejează inima. Într-un studiu efectuat de cercetătorii din Japonia, bărbaţii şi femeile care au băut 5 căni de ceai sau mai multe pe zi aveau cele mai puţine şanse să moară de boli de inimă sau atacuri cerebrale. Ai nevoie doar de 1-2 căni de ceai pe zi, pentru a avea o inimă sănătoasă. Ţine, însă, cont, însă, că trebuie să îl bei proaspăt, pentru a beneficia de proprietăţile sale.
 
Îţi place să mergi pe jos

Oamenii care merg cel puţin 30 de minute pe zi au mai multe şanse să ducă o viaţă lungă decât cei care preferă maşina sau mijloacele de transport în comun. Oamenii supraponderali pot îmbunătăţi sănătatea inimii prin 10 minute de activitate fizică pe zi.

Nu consumi băuturi carbogazoase

Cercetătorii din Boston au descoperit că o cola obişnuită sau dietetică pe zi dublează riscul apariţiei sindromului metabolic, o afecţiune caracterizată prin tensiune ridicată, creşterea insulinei din sânge şi grăsime în exces în jurul taliei, ce amplifică riscul apariţiei bolilor de inimă sau diabetului. Specialiştii susţin că o cauză a acestei boli ar putea fi reprezentată de conservanţii care dai sucului culoarea de caramel, care au dus la apariţia sindromului metabolic la animale. Oamenii de ştiinţă mai cred că cei care beau sucuri carbogazoase îşi expun papilele gustative la îndulcitori naturali şi artificiali, făcându-i să tânjească după dulciuri. În această situaţie, apare creşterea în greutate. Renunţă la aceste băuturi şi înlocuieşte-le cu ceai sau apă minerală.

Vezi mai multe pe Unica.ro.

Poziţia Asociatiei Nationale pentru Bauturi Racoritoare

Despre bolile cardiovasculare, diabet și sindromul metabolic:

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, "dieta sănătoasă, activitatea fizică regulată și renunțarea la produse pe bază de tutun, reprezintă cheia pentru prevenirea" infarctului miocardic și accidentelor vasculare cerebrale. O dietă sănătoasă "ar trebui să includă multe fructe și legume, cereale integrale, carne slabă, pește și leguminoase, și un consum redus de sare, zahăr și grăsimi".
(http://www.who.int/features/qa/27/en/)

Federația Internațională de Diabet recomandă un stil de viață sănătos, activ, pentru managementul sindromului metabolic, inclusiv restricționarea moderată a aportului caloric și creșterea moderată a activității fizice.
http://www.idf.org/metabolic-syndrome

Autorii unui alt studiu recent (Maersk et al., 2012) au remarcat că "sugestiile studiilor observaționale potrivit cărora consumul de băuturi dietetice de tip cola poate duce la obezitate, diabet de tip 2 și sindrom metabolic nu sunt susținute de rezultatele noastre ...”. Asociația Americană pentru Diabet susține utilizarea îndulcitorilor hipocalorici sau fără calorii de către persoanele cu diabet zaharat.

Toate ingredientele folosite în produsele noastre sunt sigure și conforme cu reglementările aplicabile în țările în care produsele noastre sunt vândute.