MENIU

Secretul bucătarilor. Cum să-ți faci singur concentratul de supă. 100% natural și gustos

Sfatul sună aşa: nu arunca NICIODATĂ resturile de zarzavaturi (mocovi, ţelină, pătrunjel, ceapă, etc.) sau de carne crudă (oase, articulaţii, gheare şi copite, piele). Sună greţos? Asta pentru că nu ai văzut încă o fabrică care produce industrial concentrat (pudră, cuburi, etc.) amestecând saci de grăsimi, sare, monoglutamat de sodiu şi legume deshidratate.

Ceea ce o să realizezi din aceste nimicuri pe care de altfel le-ai arunca la gunoi o să fie NATURAL şi făcut de TINE. Practic, o să faci exact ceea ce fac cele mai bune şi mai serioase restaurante din lume. Și în plus, vei folosi deja ce ai în casă și nu vei mai cheltui alți bani pe concentratele din magazin.

Foloseşte-le pentru a face o bază de supă, din care poţi prepara imediat, peste o săptămână sau o lună, o ciorbă, un sos sau aproape orice mâncare, de la o tocăniţă la un pilaf.

Ce să faci

Există şase tipuri de bază de supă pe care le poţi face:

Legume (care se face doar din zarzavaturi). Se poate folosi aproape la orice fel mâncare.

Ciuperci (se face din zarzavaturi şi resturi de ciuperci). Se utilizează pentru supe şi mâncăruri de ciuperci.

Pui (se realizează din zarzavaturi şi resturi de carne de pui). Se utilizează pentru supe şi mâncăruri pe bază de carne de pasăre, peşte sau porc.

Vită (se produce din zarzavaturi şi resturi de carne de vită). Se foloseşte pentru supe şi mâncăruri pe bază de porc, vită, oaie, capră sau vânat.

Peşte (se face din zarzavaturi şi resturi de peşte: cozi, capete, oase rezultate după filetare) şi se utilizează pentru preparate pe bază de peşte şi/sau fructe de mare.

Porc. Se face rar şi doar pentru produse specifice deoarece carnea de porc este grasă. Se poate utiliza, după degresare, pentru a realiza mâncăruri pe bază de carne de porc.

Acum începe treaba.

Citește cum se fac toate concentratele de supe pe Trăieșteieftin.ro

Mai multe articole despre:
peşte legume porc concentrat supa