MENIU

Sâmburii-minune care omoară celulele canceroase

Sâmburii-minune care omoară celulele canceroase

Sâmburii de caise sunt un ”desert” natural care ne trimit cu gândul la anii copilăriei, însă au și o serie de beneficii. Vitamina B17, pe care o conțin, are proprietăți anticangerigene, conform oamenilor de știință.

Cum acționează vitamina B17, pe care o conțin sâmburii de caise?

Această vitamină conține benzaldehidă, hidrocianidă și molecule de glucoză. Pentru ca acestea să poată fi eliberate, acestea trebuie să vină în contact cu o enizmă numită betaglicosidază, enzimă pe prezentă în celulele cangerigene în număr de 3.000 de ori mai mare decât în celulele normale.

Principiul de funcționare este simplu, susțin cercetătorii.

Celulele cancerigene au nevoie de o mare cantitate de energie, sau glucoză, pentru a se putea dezvolta și crește. Când iei vitamina B17, celulele cancerigene absorb glucoza din vitamină, în vreme ce enizma betaglicosidază ajută la eliberarea de benzaldehidă și hidrocianidă, distrugând astfel celulele afectate.

Datorită conținutului ridicat de betaglicosidază, vitamina B17 este mortală pentru celulele canceroase și complet inofensivă pentru cele sănătoase. Aceiași oameni de știință precizează că benzaldehida și hidrocianida sunt elemente toxice, dar când intră în contact cu moleculele de glocoză, conținute de B17, nu mai au efect toxic.

Potrivit profesorului biochimist american Ernst T. Krebs Jr., cancerul este cauzat de o deficiență a vitaminei B17 în organism (laetril și amigdalină), motiv pentru care acesta a promovat o serie de substanțe chimice, ca remedii alternative pentru cancer, cum ar fi acidul pangamic (B15) și amigdalina.

La rândul său, profesorul-doctor James Howenstine a ajuns la concluzia că nici o persoană care a avut de-a lungul vieții o dietă bazată pe vitamina B17, cum ar fi eschimoșii, indienii Hopi sau Hunza (trib vechi în Pakistan) nu au dezvoltat forme de cancer. Tot el arată că alimentul cu cel mai mare conținut de B17 din natură este sâmburele de caisă.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
caise sâmburi