MENIU

Rusia scoate la înaintare cel mai puternic TANC în Luhansk. Ce îl face de temut pe gigantul T-90

Tanc rusesc / Captură video

Rusia scoate la bătaie cel mai puternic tanc de luptă pe frontul din Ucraina. Un astfel de exemplar a fost prezentat de presa rusă în Luhansk, iar alte tancuri de acest tip urmează să ajungă pe frontul din Donbas. Vehiculul este blindat și rezistă la obuze puternice. Mai mult, deține echipemente de bruiaj care pot respinge proiectile direcționate. 

Tancul T-90 este numit drept „mândria forțelor armate ruse”. Este cel mai modern model de tanc și este dotat cu o mitralieră teleghidată ce trage până la 2 kilometri distanță. Tunul de 125 de milimetri poate trage cu cele 43 de proiectile până la 5 kilometri.



Cu o greutate de 46 de tone și cu o autonomie de 550 de kilometri, tancul T-90 se deplasează cu maximum 70 de kilometri pe oră. Trei militari sunt mai mult decât suficienți: un comandant, un pușcaș și cel care conduce.

Muniția și încărcătoarele automate ale tancului T-90 sunt depozitate în mijloculul turelei, ceea ce îl face foarte vulnerabil la atacurile directe venite de sus, cum ar fi cele din drone.


T-90 are un sistem de bruiaj cu infraroșu al rachetelor ghidate antitanc, însă proiectilele Javelin livrate de americani au în continuare un sistem destul de avansat și pot fi în continuare eficiente împotriva blindatului.



„Mândria armatei ruse” a servit în numeroase războaie cum ar fi cele din Cecenia, Siria, Donbas și Nagorno-Karabakh. 

Mai multe articole despre:
rusia tanc cel ami puternic tanc rusesc luhansk