MENIU

Rusia organizează jocuri de război lângă un stat american

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Rusia organizează ample jocuri de război în regiunea arctică. Mai exact, este vorba de exerciții militare care au loc în apropiere de statul american Alaska. Participă inclusiv submarine cu propulsie nucleară. 

Exercițiile sunt menite să testeze gradul de pregătire al Moscovei pentru un eventual conflict în apele sale nordice, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Oficialii ruși au publicat și o filmare în care arată cum au lansat rachetele. Aproximativ 30 de nave de război au luat parte la exerciții.

Aceste exerciții desfășurate în regiunea arctică creează neliniște în rândul liderilor occidentali. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luna trecută că aceste acțiuni reprezintă o provocare strategică pentru Alianță.

Moscova va continua exercițiile militare, chiar dacă cea mai mare parte a forțelor sale luptă pe frontul din Ucraina. Exercițiile au loc chiar în momentul în care Ucraina desfășoară o contraofensivă care a forțat trupele rusești să abandoneze mai multe teritorii în estul regiunii Harkov. 

Mai multe articole despre:
rusia jocuri de razboi razboi ucraina