MENIU

România, ameninţată din nou de ruşi. Şeful armatei ruse, declaraţie agresivă

Retorica agresivă a Rusiei tocmai a trecut la un nivel superior. Şeful armatei ruse a ameninţat România şi Polonia că vor deveni ţinte dacă vor continua proiectul scutului antirachetă american.

"Puterile non-nucleare care vor găzdui elemente antirachetă au devenit obiective prioritare ale reacţiei militare a Rusiei" a afirmat la o conferinţă de presă pe teme de securitate şeful Statului Major al armatei ruse. Riposta ar viza direct România şi Polonia, cele două ţări europene pe teritoriul cărora va fi operaţional sistemul de apărare antibalistică a Statelor Unite.

Valeri Gherasimov nu face decât să întărească poziţia ostilă vizavi de ţara noastră exprimată deja în mai multe rânduri de oficiali de la Moscova. Rusia insistă asupra faptului că odată cu acordul încheiat între marile puteri şi Iran, pe tema programului nuclear, Teheranul nu mai este o ameninţare pentru Statele Unite şi prin urmare scutul antirachetă nu mai are nicio justificare. Continuarea proiectului nu este decât o confirmare a suspiciunilor Rusiei, că sistemul este de fapt îndreptat împotriva sa. Şi ministrul Apărării de la Moscova a acuzat NATO că vrea să stârnească un război în Europa de Est prin intensificarea exerciţiilor militare.

"Mai multe state membre NATO sunt antrenate în manevre ce implică arme tactice nucleare pe care Statele Unite le-au detaşat în mai multe ţări europene." a transmis ministrul Apărării.