MENIU

Rogozin vrea să închidă SPAŢIUL COSMIC. "Astronauţii americani vor ajunge în spatiu cu trambulina"

<p>Dmitri Rogozin, supranumit clovnul regelui Putin</p>

Rusia va respinge cererea SUA de a folosi Statia Spatiala Internationala incepand cu anul 2020, a declarat Dmitri Rogozin.

Anuntul a fost facut de bombasticul vicepremier rus, cunoscut pentru declaratiile sale ridicole, la adresa mai multor state, printre care si Romania.

Statia spatiala este administrata atat de echipajele americane, cat si de cele ruse.

In 2011, NASA a renuntat la un program spatial si singura modalitate de a ajunge pe Statia Spatiala Internationala este transportul cu o racheta ruseasca.

America ii plateste Rusiei 60 milioane de dolari pentru fiecare persoana transportata catre statia spatiala si doreste sa colaboreze cu rusii pana la finele acestui an. "Segmentul rus poate functiona independent de cel american. Cel american are nevoie de noi", a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Anuntul survine dupa ce NASA a precizat ca va intrerupe contactul cu Rusia din cauza crizei iscate in Ucraina, cu exceptia statiei spatiale ISS.

Anuntul Rusiei pare motivat tot de criza din Ucraina. Rusia nu va mai permite SUA sa cumpere motoare rusesti pentru rachetele sale, "care ar urma sa fie folosite pentru lansarea satelitilor militari", a declarat Rogozin.

Luna trecuta, Rogozin a spus ca astronautii americani vor avea nevoie de trambuline, pentru a ajunge in spatiul cosmic.

Mai multe pe Manager.ro.

Mai multe articole despre:
null