Recuperări de lemne furate
"Oamenii sunt necăjiţi că unii aveau acte. A fost pe faţă şi tot le e luat. Pentru cei care nu au prezentat acte să-i ia. Dar pentru cei care au prezentat acte, consider că nu e drept să confişte", a declarat viceprimarul din Vlăhiţa, Both Jozseftec.
Autorităţile au recuperat doar jumătate din lemnele furate, deoarece cealaltă jumătate a fost furată. Lemnul fusese dat în custodia primăriei şi nimeni nu îşi explică dispariţia a peste 350 de metri cubi în doar două săptămâni. Iniţial, lemnele fuseseră scoase la licitaţie.
"Nimeni nu s-a prezentat la licitaţie, pentru că zona este considerată de risc maxim şi toată lumea se fereşte să-şi aducă utilajele aici, pentru că vor fi agresaţi. Am fost nevoiţi să ridicăm lemnul în condiţiile pe care le vedeţi, cu jandarmerie şi poliţie", a declarat Mihai Găşpărel, director general al Direcţiei silvice din cadrul Ministerului Agriculturii.
Vlăhiţa este numai una dintre zonele în care furtul de lemne a scăpat de sub controlul autorităţilor locale şi al pădurarilor. Anul trecut, tăierea ilegală a pădurilor s-a dublat faţă de 2005. Controalele silvice din zonă vor continua pînă la reducerea infracţionalităţii.