MENIU

Radu Țincu, avertisment despre pericolul COVID-19 al petrecerilor uriașe de pe Litoral din minivacanța de Paște 2021

Avertismentul medicilor după petrecerile uriașe de pe Litoral după 1 Mai și Paște 2021

Avertismentele medicilor după minivacanța de 1 Mai și de Paște 2021 se înmulțesc după petrecerile uriașe de la sfârșitul săptămânii trecute. Radu Țincu atenționează că în următoarea perioadă se vor înmulți cazurile de infectare cu noul coronavirus.

„După fiecare perioadă de sărbători, peste tot în lume, a existat o creștere a numărului de cazuri. Însă ceea ce este important, este că această creștere să nu fie substanțială și să creeze probleme pentru sistemul de sănătate publică. (...) Ceea ce știm cu siguranță este că aglomerarea în spații închise, unde se cântă, se dansează și există o activitate fizică care predispune la o vehiculare mai intensă a particulelor virale, crește riscul de transmitere a virusului", avertizează Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală. 

Bilanțul infectărilor în România, la peste un an de pandemie, a ajuns la 1.infectate cu noul coronavirus. Luni a fost a patra zi în care toate localitățile din România sunt în scenariul verde și galben, Bucureștiul ieșind din zona roșie vineri, 30 aprilie 2021. Din păcate, până luni, 3 mai, 28.380 de români au murit din cauza COVID-19. O veste bună: România a trecut deja de 2 milioane de vaccinați cu schema completă, numărul total al celor vaccinați în ultimele peste patru luni a ajuns la peste 3,3 milioane.

Evoluția LIVE a epidemiei COVID-19 și vaccinării pe Realitatea.net coronavirus - Toate CIFRELE actualizate AICI 

„Este clar că toată lumea dorește să recapete viață normală de dinainte de pandemie”, dar, „în continuare, trebuie să avem grijă, și mai ales dacă discutăm de cluburi, discutăm de persoane tinere. Mulți dintre ei nu au apucat să se imunizeze și pot să se transforme în vectori de transmitere a virusului către persoanele vulnerabile, pe care le întâlnesc ulterior. Discutăm de părinți, bunici, care pot avea anumite boli cronice și, în acest context, există un risc foarte mare de transmitere a virusului către cei care pot dezvolta o formă severă”, a explicat medicul Radu Țincu, luni seară, la o televiziune de știri.

Încălzirea vremii nu va încetini în vreun fel răspândirea virusului, așa cum se spunea la începutul pandemiei, mai avertizează medicul.

„Nu s-a dovedit, în practică, că în prezența temperaturilor mai ridicate, virusul se transmite cu dificultate. De aceea recomandarea este, în continuare, pentru aceste zone, să respectăm distanțarea fizică și regulile sanitare", a mai spus Radu Țincu.