MENIU

Protest la Ambulanța Mehedinți, după ce au intrat în contact cu un pacient infectat cu COVID-19. Medicii cer să fie testați

Protest la Ambulanță, după ce au intrat în contact cu un pacient infectat cu COVID-19. Medicii cer să fie testați

A fost protest, noaptea trecută, la Ambulanța Mehedinții. Zeci de angajați au cerut să fie testați, după ce un pacient cu care au intrat în contact a fost depistat cu noul coronavirus. Medicii, asistenții și ambulanțierii se tem că, dacă au luat virusul, pot îmbolnăvi și alți pacienți. 

Sâmbătă seară, a venit confirmarea că unul dintre pacienții internați în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, un bărbat în vârstă de 50 de ani, este infectat cu virusul COVID-19.

Pacientul a venit în data de 26 martie, în stare gravă, și a fost internat la secția de terapie intensivă. Aproximativ 20 de cadre medicale au intrat în contact cu pacientul.

Bărbatul nu a fost testat inițial întrucât nu s-a încadrat în simptomatologia pentru Coronavirus comunicată de Ministerul Sănătății. Directorul de îngrijiri medicale, Elena Boloi, spune că personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență a luat toate măsurile de echipare și izolare în conformitate cu suspecții de Coronavirus. Medicii i-au recoltat probe pentru testul de gripă și după ce acesta a ieșit negativ, s-a făcut și testarea pentru COVID-19 care a ieșit pozitivă.

Pacientul a fost transferat aseară la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Citește continuarea pe realitateademehedinti.net.

Mai multe articole despre: