MENIU

Polițist reținut într-un dosar cu accidente auto „fabricate”. Grupul infracțional lua bani de la asigurări

Foto/Arhivă/Profimedia

Mai multe persoane, inclusiv doi poliţişti, sunt cercetate sub acuzaţia că ar fi constituit un grup infracţional pentru a simula accidente auto în scopul obţinerii despăgubirilor din asigurare. Un agent de poliţie a fost deja  reţinut. Prejudiciul se ridică la 100.000 de lei.

”La data de 11.09.2024, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au pus în executare un număr de 2 mandate de aducere şi 3 citaţii faţă de 5 suspecţi, dintre care un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea unor infracţiuni privind constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, complicitate la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată faţă de 20 de persoane, dintre care 3 având calitatea de inculpaţi (dintre care un agent de poliţie) şi 17 suspecţi (dintre care un agent de poliţie”, informează joi Direcţia Generală Anticorupţie Argeş.

 

 Cei 5 suspecţi au fost aduşi la audieri sau citaţi, atât la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cât şi la sediul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş în vederea continuării cercetărilor iar, în urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus extinderea urmăririi penale pentru alte acte materiale şi reţinerea pentru 24 de ore a agentului de poliţie.

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2022, 5 dintre persoanele cercetate, respectiv doi agenţi de poliţie, 1 inspector de daune colaborator al unor societăţi de asigurare şi încă 2 persoane au constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop simularea producerii unor accidente rutiere, pentru obţinerea ulterioară a despăgubirilor de la societăţile de asigurare, aducând, astfel, un prejudiciu societăţilor de asigurare, estimat în această fază a cercetărilor la valoarea de peste 100.000 lei.

 

În cadrul acestui dosar penal, la data de 20 iunie au avut loc percheziţii domiciliare, percheziţii auto, ridicări de bunuri şi înscrisuri şi au fost puse în executare mandate de aducere, fiind făcute ulterior percheziţii informatice.

În cadrul dosarului penal, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au făcutt acte de urmărire penală în baza ordonanţelor de delegare, pe parcursul cercetărilor, beneficiind de sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Piteşti.

Mai multe articole despre:
politist arges accidente fake accidente facute