MENIU

Poliția de frontieră Satu Mare a împușcat doi bărbați care nu au oprit la somațiile oamenilor legii

politie frontiera

Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au împuşcat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, doi bărbaţi. Aceştia făceau parte dintr-un grup de cinci persoane, care nu au oprit atunci când a fost somate de oamenii legii. Bărbaţii răniţi au fost duşi la spital, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţei de Frontieră Petea, aflat în misiune, pe direcţia localităţii Bercu Nou, a observat la 50 de metri de frontieră un autoturism de teren în mişcare, fără plăcuţe de înmatriculare.

Poliţiştii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru oprirea maşinii, însă şoferul şi-a continuat drumul, iar oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului.

„La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbaţi, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranţi şi unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un lucrător de-al nostru cu un obiect contondent”, se arată în comunicat.

Cei cinci bărbaţi au fugit apoi în pădure, iar poliţiştii au tras 12 focuri de armă şi i-au rănit pe doi dintre fugari.

Imediat s-a declanşat o acţiune la care au participat mai multe echipaje ale poliţiei de frontieră, reuşindu-se găsirea şi reţinerea celor cinci bărbaţi în pădure.

Cei doi răniţi, dar şi poliţistul agresat au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Satu Mare, în stare conştientă şi stabilă, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Mai multe articole despre:
Satu-Mare