MENIU

Pericolul neștiut atunci când ținem ouăle și lămâile la un loc în frigider - De ce nu o facem niciodată (P)

Combină frigorifică

Păstrarea unui frigider curat, ordonat și, prin urmare, sigur, nu este uneori o sarcină ușoară. Graba și lenea sunt responsabile pentru unele dintre ororile văzute în interiorul unor frigidere. Ne referim la acele sertare din frigider sau combină frigorifică în care câteva ouă ajung să se vadă aruncate la un loc cu jumătate din roșia care a rămas din salată plus jumătate din lămâie și o bucată din friptura de curcan de ieri seară... adică, în cele din urmă, cel mai propice mediu pentru contaminarea încrucișată între alimente. Cea mai sigură rețetă spre o toxiinfecție alimentară la oameni. Bacteriile proliferează în cele mai diverse ecosisteme și chiar în interiorul frigiderului dacă nu este temperatura potrivită. Cum o putem evita? 

Combina frigorifica - oferte

În primul rând, ce este contaminarea încrucișată? Poate să se producă, de exemplu, atunci când ouăle crude, care pot conține bacterii precum Salmonella, intră în contact cu alimente precum roșiile proaspete sau bucăți de carne gata de consum. Consumul acelui curcan sau roșie contaminată poate declanșa o intoxicație care va produce efecte similare cu cele ale gastroenteritei: diaree, greață, vărsături...  În funcție de sănătatea sau vârsta persoanei (copiii și vârstnicii prezintă un risc mai mare) consecințele pot fi mai mult sau mai puțin grave. Pentru a evita această contaminare a alimentelor, o măsură de bază este separarea alimentelor crude de alimentele gătite sau gata pentru consum.

Specaliștii în siguranță alimentară ne sfătuiesc: Ouăle crude întotdeauna trebuie să stea departe de restul alimentelor, mai bine în interiorul frigiderului și într-o caserolă cu capac. Cu alte cuvinte, niciodată nu trebuie așezate în locul lor special de pe ușa frigiderului sau a combinei frigorifice? De ce? În această zonă a frigiderului există multe variații de temperatură, rece-cald-rece, care pot provoca  contaminarea interiorului oului.

Combina frigorifica -oferte

Jumătățile de legume rămase trebuie învelite în folie și nu trebuie depozitate pe ușa frigiderului și niciodată în contact cu alimente crude (ouă, carne etc.)! Pentru a nu folosi atât de multă folie de plastic transparentă de unică folosință, o alternativă pentru depozitarea jumătăților de roșii, lămâi etc., este utilizarea unor caserole. Unde punem jumătățile de fructe și legume? Spre deosebire de carne și pește, temperaturile foarte scăzute nu le fac bine. Astfel, locul ideal pentru ele este în sertarele specifice acestor alimente, deoarece acolo este de obicei cel mai cald punct al frigiderului sau al combinei frigorifice.

În cazul cărnii și peștelui, care sunt alimente care sunt mai ușor să dezvolte microorganismele patogene (Salmonella, Listeria și E. coli), au nevoie de mai mult frig pentru a preveni acest lucru. Astfel, cel mai bun loc pentru a le amplasa este raftul inferior al frigiderului, deasupra sertarului pentru fructe și legume, care este cea mai rece zonă. De asemenea, este recomandabil să gătiți carnea proaspătă în termen de maximum 72 de ore de la cumpărare.

Rafturile superioare și centrale sunt zone reci unde este bine să depozitați alimentel odată deschise. De asemenea, feluri de mâncare gătite deja sau alimente gata consumate, cum ar fi produse lactate și cârnați. Ușa este cea mai puțin rece zonă și este supusă celor mai multe schimbări de temperatură. Aici este mai bine să puneți alimente care nu necesită temperaturi atât de scăzute și stabile. De exemplu: băuturi, sosuri care nu sunt gătite în casă, cum ar fi ketchup sau muștar.

În acest fel, dacă frigiderul este păstrat curat și organizat în conformitate cu aceste instrucțiuni, alimentele își vor păstra proprietățile și calitatea pentru mai mult timp și se va evita dezvoltarea bacteriilor și posibila contaminare încrucișată care poate provoca intoxicații alimentare. De asemenea, rețineți că nu ar trebui să păstrăm toate alimentele în frigider. De exemplu? Banane, avocado, usturoi sau ceapă. Nici pere sau kiwi.

În cele din urmă, la ce temperatură avem frigiderul pentru a evita dezvoltarea bacteriilor? Temperatura ideală de refrigerare trebuie să fie cuprinsă între 0 și 5 ° C . Nu este indicat să supraîncărcați frigiderul cu alimente, astfel încât aerul rece să poată să circule între toate alimentele.

Mai multe articole despre:
combina frigorifica