MENIU

Patru ceaiuri care te scapă de răceală. Infuzia "minune" care tratează răguşeala

Anotimpul rece poate provoca neplăceri celor mai sensibili. Răceala şi gripa nu ocolesc pe nimeni, dar pot fi tratate eficient şi ieftin cu anumite leacuri naturiste.

Răceala şi gripa vin la pachet cu simptome supărătoare, printre care tuse, răguşeală sau migrene. Pentru ele, cele mai bune leacuri sunt infuziile din plante.

Iată câteva ceaiuri care sunt de ajutor în astfel de situaţii:

1. Ceaiul de tei are efect de calmare - O infuzie caldă de tei are efecte diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Astfel, răceala sau gripa deja instalate pot fi înlăturate mai uşor. Mai mult, calmează şi relaxează. Pentru prepararea infuziei se foloseşte o lingură de flori la o cană de apă. Se beau trei căni de ceai pe zi în caz de indigestie, stres, dureri de cap, anxietate.

2. Pătlagina te scapă de tuse - Dacă afecţiunea a apărut deja, atunci trebuie să folosim antitusive, cum ar fi: nalba-mare, potbalul, pătlagina. Putem să le preparăm ca şi infuzii, folosind o lingură de frunze de plantă, la o cană de apă clocotită. Se îndulceşte şi se beau 2 căni treptat în cursul unei zile. Plantele pot fi folosite separat sau un amestec în părţi egale.

3. Ceai de soc pentru răguşeală - Infuzia de prepară dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se lasă 5 minute şi se bea cald, câte 2 căni zilnic, timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.

4. Ceaiul de mere pentru febră - Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acesta alungă eficient febra şi aduce somnul.