MENIU

O nouă şansă la viaţa pentru bebeluşii cu probleme renale sau hepatice

<p>Mamă la 14 ani. C&acirc;te fete au născut &icirc;nainte de &icirc;mplini 15 ani, &icirc;n 20</p>

Românii au demonstrat încă o dată că împreună pot face minuni. Zeci de oameni au răspuns apelului făcut de medicul Cătălin Cârstoveanu de la Spitalului Marie Curie, care avea nevoie de un aparat de dializă pentru a salva bebeluşii. Aparatul costa 20 de mii de euro. În total, s-a strâns o sumă aproape dublă. O parte dintre cei care au donat au fost invitaţi de Ambasadorul Italiei la o gală.

Copiii care au probleme renale sau hepatice grave au de astăzi o nouă şansă la viaţă. Oameni cu suflet mare au donat bani pentru a salva vieţile bebeluşilor. Doar anul trecut, 15 copii au murit pentru că spitalul nu avea un aparat inovator de dializă.

"Visăm de 15 ani. O experienţă reuşită înseamnă o foarte bună speranţă pentru orice alt copil care vine cu astfel de afecţiune gravă. Începem să ne gândim să folosim aparatul la greutăţi din ce în ce mai mici", a afirmat Cătălin Cârstoveanu, şef terapie intensivă Spitalul ,,Marie Curie".

Acum o lună, medicii împrumutaseră aparatul pentru a salva un bebeluş. Cristian avea complicaţii grave la rinichi şi la ficat şi nu ar fi avut nicio şansă să trăiască. Astăzi, însă, el va pleca acasă alături de părinţii săi.

Un ONG a donat încă 20.000 de euro după ce a văzut ştirea difuzată de Realitatea TV. Doctorul Cîrstoveanu a decis să cumpere cu aceşti bani un aparat ce va salva vieţile bebeluşilor care au insuficienţă cardiacă.

"De o lună de zile este internat în secţia de neonatologie şi în acest timp am putut să îmi dau seama de importanţa echipei medicale dar şi de aparatura de care dispune", a spus mama unui bebeluş.

În trecut, şi alte ONG-uri, companii sau oameni simpli au donat bani pentru secţia de terapie intensivă de la Marie Curie.