MENIU

O consilieră de-a lui Klaus Iohannis, nemulțumită de impozitarea pensiei speciale. A dat statul în judecată

Recalculare îi nemulțumește pe unii pensionari. Foto/Arhivă

Una dintre cele mai vechi consiliere ale lui Klaus Iohannis a dat în judecată Casa de Pensii. Aceasta este nemulțumită de noua lege care prevede impozitarea pensiilor speciale. 

Lenuța Cobuz este consilier al lui Iohannis din 2015 și a activat în cadrul mai multor departamente din cadrul Administrației Prezidențiale.

Pensionara - supărată din cauza recalculării. Bătrânii sunt disperați, prețurile mari le golesc buzunarele

Numele ei apare ca reclamant într-un dosar înregistrat în iulie anul acesta la Tribunalul București, pe portalul instanțelor de judecată, scrie fanatik.ro.

Nu a fost stabilit, încă, primul termen al dosarului. 

Potrivit oficialilor din ministerul Muncii o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei, iar o pensie de 4.000 de lei este impozitată cu 200 de lei. 

Cine este Lenuța Cobuz

Klaus Iohannis a semnat pe 19 martie 2024 decretul pentru numirea în funcția de consilier de stat a Lenuței Cobuz.

În vara anului 2022, aceeași Lenuța Cobuz a fost numită de Iohannis Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), inițial fiind angajată a Administrației Prezidențiale în cadrul Biroului Juridic al Secretariatului General.

Cum trebuie să procedeze pensionarii care se consideră nedreptăţiţi în urma RECALCULĂRII pensiei

În 2012, PNL a propus-o pentru funcția de Avocat al Poporului, dar nu a primit votul Parlamentului.

În CV, Cobuz spune că a terminat dreptul la Universitatea București, o școală militară și liceul sanitar. A fost ofițer de justiție în Ministerul Apărării până în 2005.

Ea a fost numită pe post în locul lui Gheorghe Angelescu, eliberat din funcție tot marți de Klaus Iohannis.

Anghelescu a fost consilier de Stat la Cancelaria Ordinelor. El este absolvent al Institutului Politehnic București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, iar în anul 2002 a absolvit Colegiul Național de Apărare.