MENIU

Noi detalii despre legătura Statului Paralel cu milionari influenți: milioane de euro dintr-un contract cu Mihai Tufan. Cine a intermediat tranzacția și ce a primit afaceristul la schimb

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă

Noi detalii despre legătura Statului Paralel cu milionarii influenți ies la iveală. Chiar la câteva zile după ce au fost puși oficial sub acuzare de către DNA, echipa coldistă a dat lovitura cu milioane de euro din cadrul unui contract cu Mihai Tufan.

După ce au ieșit generalii din sistem și au transformat această optimizare a dosarelor penale din justiție într-o afacere de milioane, aceștia au ținut legătura și cu milionari influenți. 

Cei mai importanți avocați din Baroul București se ocupau de aparența legalității celor două firme ale lui Flrian Coldea și Dumitru Dumbravă, respectiv Wise Line Consulting și Strategic Sys. 

Controversatul milionar Mihai Tufan, om-cheie din rețeaua coldistă, are vilă de sute de mii de euro în centrul Capitalei

La 7 după ce au fost puși oficial sub acuzare de procurorii DNA, Doru Trăilă a dat o lovitură de milioane. Mai exact, vorbimd espre 50 de milioane de lei dintr-o relație contractuală cu milionarul Mihai Tufan. 

De asemenea, avocatul a activat prevederile unui contract fiducie (se încheie între constituitor şi fiduciar - n.r.) încheiat în februarie 2023. La exact 4 luni după ce a ieșit din arest, Mihai Tufan a încheiat un contract cu gruparea coldistă, respectiv cu avocatul Doru Trăilă. 

Imagini în exclusivitate de la afacerile imobiliare ale Statului Paralel, transmise de Realitatea Plus

Și dosarul lui a fost optimizat în contextul în care acesta a fost condamnat pentru fapte foarte grave, respectiv tentativă de omor. 

Anchetă-bombă: implicarea generalului negru Florian Coldea în imobiliare. Cine sunt azerii și turcii care lucrează pentru Statul Paralel

Și generalii, ceilalți inculpați, de asemenea, și Mihai Tufan vor trebui să ajungă din nou în fața procurorilor DNA, la audieri.