MENIU

Nicolae Ciucă intervine în scandalul monstru după expoziția cu Nicolae Ceaușescu de la Buzău - Ce spune despre „pozele cu dictatori”

Nicolae Ciucă, premierul Româniai, la Buzău Foto: Captură TV

Premierul Nicolae Ciucă a intervenit după scandalul declanșat de expoziția documentară de la Buzău cu fotografii ale fostulu idictator nicolae Ceaușescu, alături de soția acestuia, Elena Ceaușescu.

„Este clar că nu trebuie să avem poze cu dictatori prezentate public. Ceea ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat, vă rog să îi întrebaţi pe cei care au luat această decizie”, a răspuns Nicolae Ciucă după ce a fost întrebat despre scandalul declanșat de expoziția primarului Buzău cu fotografii cu fostul dictator la aniversarea celor 1650 de ani de la atestarea documentară a municipiului. Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat vineri într-o vizită la Fabrica de ulei Bunge Buzău.

Primarul PSD al Buzăului - Constantin Toma a generat un imens scandal după ce și-a dat acordul pentru o expoziție cu fotografii cu Nicolae Ceaușescu pe Calea Eroilor în ziua în care s-au împlinit 1.650 de ani de la atestarea documentară a municipiului.

La presiunea opiniei publice buzoiene și a unor politicieni locali, imaginile au fost îndepărtate de pe Calea Eroilor, iar primarul Constantin Toma s-a scuzat invocând strategia de marketing la acest eveniment.

"Eu mulţumesc oamenilor care i-au făcut reclamă şi cu siguranţă buzoienii vor veni în număr mare să o viziteze pentru că este o istorie sinceră a județului Buzău de peste 1600 de ani. Sunt o mulţime de imagini, este cea mai mare galerie foto istorică la nivel mondial. Istoria are şi umbre şi lumini şi nu ne puteam lipsi de perioada de 45 de ani între 1945-1989 că şi atunci au fost oameni şi s-au făcut lucruri importante la Buzău. A fost o capcană pentru voi, îmi pare rău că aţi căzut în ea, ca să atragem atenţia s-au pus şi două imagini cu Ceauşescu, dar nu ca să îi facem reclamă. Faptul că nişte oameni s-au simţit lezaţi nu este treaba mea. E o sărbătoare importantă pentru Buzău sunt 1650 de ani. Suntem practic cel mai vechi oraş din România în care avem documentat că exista creştinism aici”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.