MENIU

Cum a fentat un profesor sistemul de învățământ: N-a venit de trei ani la muncă, dar a încasat 100.000 euro

Cum a fentat un profesor sistemul de învățământ

Un profesor italian de 60 de ani a reușit să înșele sistemul de învățământ timp de trei ani, în care, deși angajat cu toate formele legale, nu a predat nicio lecție. În mod surprinzător, profesorul a încasat salarii totale de 100.000 de euro fără a pune piciorul în clasă.

Un profesor de 60 de ani, originar din provincia Bari, a stârnit discuții intense în sistemul educațional italian, după ce nu s-a prezentat deloc la catedră timp de trei ani, în ciuda faptului că avea un contract pe perioadă nedeterminată. Acesta era angajat oficial într-o școală din regiunea Treviso, însă elevii și colegii săi l-au perceput doar ca pe o prezență fantomatică, ce părea să existe doar pe hârtie.

După ce a semnat contractul de angajare pe termen nedeterminat, profesorul a intrat imediat în concediu fără plată pentru un an. La finalul acestei perioade, în loc să revină și să înceapă anul de probă, a continuat să absenteze, invocând tot felul de motive medicale, care, mai ales, păreau să corespundă zilelor lucrătoare. Astfel, s-au adunat mai mult de 540 de zile de absență, depășind cu mult limita acceptată, ceea ce a determinat conducerea școlii să inițieze procedurile de concediere a acestui „profesor fantomă”.

Chiar dacă nu a predat nicio zi, acest profesor a fost integrat oficial în colectivul școlii din Treviso acum trei ani. În mod obișnuit, după ce un cadru didactic primește un contract permanent, este necesar să finalizeze un an de probă pentru a-și confirma poziția. Totuși, în loc să se conformeze acestui proces, imediat după ce a semnat contractul, profesorul a intrat în concediu. La sfârșitul primului an, nu s-a întors la școală, ci a adus în schimb o serie de certificate medicale care au justificat absențele sale pentru următorii doi ani.
 
Putem să ne luăm amenzi în parcările de la supermarket? Ce prevede legea
 
Bolile sale păreau să apară de luni până sâmbătă, iar în zilele de vacanță profesorul era „miraculos” sănătos. Acest model de absențe a îngreunat enorm activitatea școlii, deoarece nu a fost posibilă angajarea unui profesor supleant permanent. Conform reglementărilor, absențele temporare nu permit înlocuirea pe termen lung a unui cadru didactic, ceea ce a dus la o rotație constantă a profesorilor suplinitori care acopereau pe termen scurt, scrie StiriDiaspora. Elevii au fost cei mai afectați, fiind nevoiți să suporte schimbări frecvente de profesori, ceea ce a afectat calitatea educației.
 
Deși colegii erau conștienți că profesorul era angajat în școală, nimeni nu îl văzuse vreodată.
 
În fața acestor dovezi, instituția de învățământ din Treviso a decis să pună capăt acestei farse, demarând procedura de concediere a profesorului.

Când credeam că le știm pe toate, un nou organ a fost descoperit în corpul uman! Medicii olandezi l-au identificat întâmplător

Mai multe articole despre: