MENIU

Decizie de Guvern: Ministerul Finanțelor primește 250 milioane lei pentru a schimba viețile multor români

Ministerul Finanțelor primește 250 milioane lei

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care se suplimentează bugetul Ministerului Finanţelor cu suma de 251,4 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru programul bugetar dedicat ajutorului de stat.

Potrivit unui comunicat, actul normativ prevede suplimentarea creditelor bugetare aprobate pentru anul 2024 în Programul bugetar dedicat ajutorului de stat, cu suma de 251,4 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

"Prin alocarea acestor bani se asigură continuitatea măsurilor de ajutor de stat pentru care există acorduri de finanţare aprobate de Ministerul Finanţelor în scopul sprijinirii investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă şi a investiţiilor cu impact major în economie", arată Guvernul.

De asemenea, banii vor fi utilizaţi pentru asigurarea resurselor necesare în cadrul schemelor administrate de alte autorităţi şi pentru care Ministerul Finanţelor are calitatea de ordonator principal de credite - Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. - IFN (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare S.A. (FRC) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN (FGCR) - pentru: ajutoare de minimis acordate în contextul efectelor economice ale pandemiei de COVID-19; compensarea creşterii accizei la motorina utilizată drept combustibil pentru motor; ajutoare de stat IMM PLUS, mai precizează Executivul în comunicat.

Cum a fentat un profesor sistemul de învățământ: N-a venit de trei ani la muncă, dar a încasat 100.000 euro