Misterele Bucureştiului. Povestea tunelurilor secrete din oraş
Bucureştiul are o istorie plină de mistere. De la mănăstirile bântuite, la legendele ţesute în jurul celor mai importante clădiri istorice, poveşti demne de romanele SF s-au derulat de-a lungul secolelor în Capitală. Showbizreport.ro prezintă istoria controversată a canalelor secrete de sub Bucureşti.
O poveste învăluită în mister, în care mărturiile, datele controversate, teoria conspiraţiei şi supoziţiile se împletesc într-un mod demn de o producţie hollywoodiană.
Se spune că primele tuneluri subterane în această zonă au apărut pe vremea lui Vlad Ţepeş. Faimosul domnitor a sesizat potenţialul strategic al Bucureştiului în lupta sa continuă cu turcii. Profitând de solul mlăştinos, de terenul moale din târgul lui Bucur, a amenajat primele tuneluri subterane în care, la momentul invaziei turcilor sau tătarilor, se ascundeau averile şi locuitorii acestor meleaguri.
Timpul a trecut şi, pe măsură ce Bucureştiul a crescut, şi infrastructura subterană a oraşului a luat amploare. În acele vremuri, să îţi construieşti o casă aici însemna să ai obligatoriu şi o pivniţă, iar multe dintre acestea erau legate prin tuneluri secrete care duceau în locuri în care boierii îşi ascundeau averile de tâlhari. Ulterior, domnitorii Ţării Româneşti şi administratorii de mai tîrziu ai oraşului au extins această reţea şi au transformat-o într-un adevărat obiectiv strategic.
Se spune, de exemplu, că de la Curtea Domneasca a lui Ţepes pleca un canal care trecea pe sub Hanul lui Manuc dupa care se ramifica in trei directii – unul inspre Universitate, pe lângă Cişmigiu, un altul care ducea sub actuala Casă a Poporului şi al treilea care lega Curtea Domnească de locul în care astăzi este Parcul Tineretului, fosta mlaştina Cocioc.
Citeşte continuarea pe Showbizreport.ro