MENIU

Marcel Ciolacu, întâlnire în coaliție: „Vom stabili calendarul pentru alegeri”. Negocieri dure înainte de primul scrutin electoral

Marcel Ciolacu, întâlnire în coaliție: „Vom stabili calendarul pentru alegeri”. Negocieri dure înainte de primul scrutin electoral

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut marți declarații înaintea ședinței programate cu Partidul Național Liberal (PNL) de la ora 16.00. Cu toate că s-a arătat deschis la discuții, liderul social-democrat a evitat să comenteze asupra întâlnirii recente dintre Nicolae Ciucă, președintele PNL, și Remus Borza, spunând că acesta nu negociază pentru alianță.

Întrebat despre posibila candidatură a lui Cristian Popescu Pidone la Primăria Capitalei, Marcel Ciolacu a fost rezervat în răspunsurile sale. „Vă rog să nu mă întrebați despre fiecare ce le trece prin cap. Noi vom stabili calendarul electoral pentru alegeri. Nu mă transformaţi pe mine, prim-ministru, în om care trebuie să răspund la fiecare ce-i trece prin cap. 

Deciziile în acest moment se iau de către PSD şi PNL în ceea ce priveşte lista comună de europarlamentare. E normal, ai o majoritate în Parlamentul României pe care o foloseşti pentru a stabili calendarul electoral. Haideţi să intrăm în această logică şi vom vedea", a declarat Ciolacu, subliniind importanța concentrării pe planificarea viitoarelor alegeri.

„Dumneavoastră vreţi să comentez eu ce face PNL, preşedintele PNL? Domnul Borza nu a participat niciodată la o şedinţă de coaliţie pentru că avem conducerile partidelor, dânsul nu face parte din conducerea PNL. Nu a existat o solicitare din partea domnului preşedinte Nicolae Ciucă, ca domnul Borza să fie la aceste şedinţe. Eu discut cu colegii mei de coaliţie, cu care facem şedinţele de coaliţie", a afirmat Ciolacu, marţi, după evenimentul AmCham CEO Business Forum, la care a participat.

Discuțiile între PSD și PNL au loc într-un context politic tensionat, iar relațiile dintre cele două partide au fost supuse unor teste serioase în ultimele săptămâni, mai ales în contextul în care cele două partide vor candida pe liste comune la alegerile europarlamentare și pe liste separate la locale, scrutin comasat.

PNL și PSD se reunesc în ședință: se caută candidat la Primăria Capitalei. Trădări înainte de alegeri

 

Mai multe articole despre: