MENIU

Ingredientul din bucatarie care te scapa de balonare. Se pune în preparatele care produc flatulență

Ce ingredient trebuie trebuie să pui în mâncare pentru a nu-ți produce balonare. Nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Poate fi folosit în orice mâncare, precum lintea, fasolea sau alte alimente care produc gaze. Acest ingredient va evita producerea acestui disconfort.

Mâncarea de fasole sau supa de linte sunt alimente îndrăgite de toată lumea, însă, uneori pot crea disconfort, deoarece produc gaze și implicit balonare, ceea ce nu este foarte confortant.

Pentru a scăpa, însă, de acest disconfort, există un ingredient care te poate scăpa de această neplăcere. Este vorba despre chimen. Aceste semințe fac minuni în acest sens. Astfel că, pe lângă clasica metodă de a arunca prima apă în care s-a fiet fasolea, tot cu scopul de a nu crea balonare, puteți adăuga o jumătate de linguriță de chimen, în oala cu fasole.

Supă cremă de legume. Rețeta hrănitoare și de post

Vă recomandăm o rețetă foarte gustoasă și hrănitoare de supă cremă de linte. Aceasta se prepară foarte ușor și repede.

Ingrediente:

  • 300 grame de linte roșie;
  • 1 ceapă mare;
  • puțin ulei de măsline;
  • un praf de mentă uscată;
  • o lingură de pastă de tomate;
  • jumătate de linguriță de chimen;
  • sare și piper după gust.

Preparare:

Se toacă ceapa mărunt și se călește în uleiul de măsline. Când este călită puțin (să nu se lase până se rumenește), se adaugă lintea, care a fost spălată bine și strecurată. Apoi se călește foarte puțin și aceasta împreună cu ceapa, amestecând continuu. După aceea, adăugați apa peste linte, sarea și piperul, chimenul și lăsați să fiarbă la foc mic și cu capacul acoperit. Când este pe jumătate fiartă puneți o lingură de pastă de tomate și un praf de mentă uscată, pentru aromă, apoi lăsați să fiarbă în continuare, până când va deveni cremă.

Dacă doriți ca supa să aibă o consistență mai fină, după ce se răcește puțin, puteți introduce blenderul în ea, astfel va deveni mult mai fină și aspectuoasă. Pe deasupra puteți presăra pătrunjel sau ceapă verde.

Poate fi servită cu crutoane sau pâine prăjită sau, după preferință, cu ceapă verde, care îi va da un plus de savoare. De asemenea, după preferință, puteți să o acriți cu zeamă de lămâie.

Cum să prepari roșii deshidratate, pentru iarnă. Rețeta în ulei de măsline. Ideale pentru prepararea mâncărurilor

Mai multe articole despre:
chimen ingredient mancare retete culinare sfaturi