Incredibilul efect al mersului pe jos în diminețile de iarnă
Mersul pe jos în diminețile de iarnă poate contribui la combaterea diabetului și obezității pentru că ajută la regenerarea țesutului adipos maro, potrivit unui studiu dat publicității luni în Australia și preluat de EFE, potrivit AGERPRES.
Oamenii de știință au descoperit că, dacă o persoană se expune unor temperaturi de circa 19 grade, își poate regenera țesutul adipos maro în patru săptămâni, potrivit televiziunii locale ABC.
Șeful echipei de cercetători, endocrinologul australian Paul Lee, a apreciat că această descoperire poate fi un element-cheie pentru combaterea obezității, fenomen care afectează o mare parte din populația Australiei.
'Țesutul adipos alb obișnuit înmagazinează energia, însă atunci când este în cantitate mare, poate cauza diabet, hipertensiune și o serie de dezordini în metabolism', a declarat Lee pentru canalul ABC.
În schimb, țesutul adipos maro nu înmagazinează energia și, de aceea, animalele care au multă grăsime de acest fel 'sunt protejate împotriva diabetului, obezității și față de o serie de dezordini metabolice'.
În cadrul acestui studiu, Lee a ales cinci bărbați cu o stare de sănătate bună. Timp de patru luni, aceștia și-au petrecut noaptea într-o cameră în care temperatura era de 19 grade. În această perioadă, țesutul adipos maro a crescut cu 40%, iar metabolismul s-a accelerat. Când cei cinci au fost însă expuși unei temperaturi de 27 de grade, țesutul adipos maro și metabolismul s-au redus.
Lee recomandă ca, în diminețile de iarnă, oamenii să meargă pe jos purtând îmbrăcăminte mai ușoară, care să le permită să simtă frigul, pentru a motiva regenerarea țesutului adipos maro.