MENIU

Încă un caz de VARIOLA MAIMUȚEI, diagnosticat în România

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Este al doilea caz, după cel diagnosticat luni, la tânărul de 26 de ani, din Capitală.

Al doilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat, astăzi, că pacientul este infectat cu această boală.

Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare.

A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat luni. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani, din Capitală. 

Potrivit Ministerului Sănătății, boala a debutat în urmă cu 5 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital acum două nopți. 

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății anunță că a început să cumpere dozele de vaccin împotriva variolei, iar în țara noastră vor ajunge 2.500 de doze.

Variola maimuței în România | Cum se transmite, de fapt, boala - medicii avertizează asupra unor INFORMAȚII FALSE

"Trebuie să înțelegem că riscul să fie o transmitere importantă la nivelul populației este infim, pentru că este vorba de transmitere între persoane care au intrat strict în contact nemijlocit. Deci vorbim de un focar, cel mult în familie, cel mai frecvent între parteneri, așa cum s-a întâmplat peste tot în lume, nu doar în România", a afirmat Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balș", într-o intervenție la Realitatea PLUS.