MENIU

Imagini catastrofale pe șoselele din Constanța după Codul Roșu de ploi torențiale. Mai multe străzi sunt inundate

Meteorologii de la ANM au emis marți o avertizare nowcasting de cod roșu pentru ploi abundente în județul Constanța. În urma ploilor torențiale din ultimele ore, mai multe străzi au fost inundate, iar autoritățile au transmis un mesaj RO-Alert, recomandând cetățenilor să evite deplasările.

Avertizarea a fost emisă pentru intervalul 7:15 - 9:00, estimându-se că, prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp. În ultimele ore, s-au înregistrat precipitații de 40-65 l/mp în zona afectată, incluzând localitățile Constanța, Năvodari, Ovidiu, și altele.

Dezastru pe străzile din Constanța în urma ploilor apocaliptice

Intervențiile salvatorilor au fost numeroase, aceștia fiind solicitați să îndepărteze copacii doborâți de vânt și să ajute gospodăriile inundate. În special, zona Năvodari a fost grav afectată, unde au fost raportate mai multe apartamente inundate și probleme pe faleză.

Temperatura a scăzut la 10°C, iar vântul puternic a dus la închiderea porturilor. Toate manevrele din zonele portuare sunt suspendate, iar navele sunt ancorate și cu luminile aprinse, conform protocoalelor.

                      Precipitații abundente în Constanța / Sursa foto - Meteoplus

Pompierii din Constanța au intervenit cu patru autospeciale și 14 salvatori pentru a evacua apa din patru apartamente și a degaja trei copaci căzuți în Năvodari, Medgidia și Mamaia. Din fericire, până în prezent, nu s-au raportat victime.

„Pompierii constănțeni intervin în aceste momente în mai multe locații pentru îndepărtarea efectelor negative produse de Codul Roșu. Suntem în teren cu 4 mașini de stingere și 14 pompieri care au intervenit și intervin în continuare pentru evacuarea apei din 4 apartamente și degajarea a 3 copaci (Năvodari, Medgidia și Mamaia). Din fericire, până acum nu s-au înregistrat victime”, au transmis pompierii într-un comunicat.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și le recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite deplasările inutile.

     Alertă de vreme rea în Constanța / Sursa foto - Arhivă