MENIU

Gabriel Leș: ”Dacă România ar fi atacată, nu ar putea să se apere prea mult”

”Dacă România ar fi atacată, nu ar putea să se apere prea mult. Nu atingem nici măcar un nivel minim de capabilităţi”. Este declaraţia înspăimântătoare a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş. 

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Realitatea TV, şeful Armatei se întreabă dacă nu cumva ne sabotăm singuri şi face referire la disputele politice care au făcut rău Armatei de-a lungul timpului

Dacă România ar fi atacată, nu ar putea să se apere prea mult. Nu atingem nici măcar un nivel minim de capabilităţi. Noroc cu partenerii NATO. Este declaraţia înspăimântătoare, dar adevărată, a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş.

"În acest moment, din pacate, și o spun cu mare amărăciune în suflet, pentru o muniție oarecum mică, pentru calibre foarte mici, la momentul asta nu facem nimic în țară! Decât asamblarea unei astfel de muniții”, a spis Gabriel Leș. 

Întrebat dacă România cumpără și praful de pușcă de la inamic, ministrul Apărării Naționale a răspuns: ”Nu vă dau această informație dar da, în momentul asta pulberea se cumpără”.

Ministrul Apărării: ”Nu mă simt vinovat pentru că nu am făcut armata”

Mai multe despre acest subiect, puteți urmări în materialul video: 

Relansarea Institutului Cantacuzino mai întârzie cel puţin un an

În același interviu, ministrul Apărării s-a declarat destul de pesimist în legătură cu revenirea rapidă a Institutului Cantacuzino, aflat în administrarea Ministerului Apărării, va reveni curând pe piaţa vaccinurilor şi susţine că e vorba de "factori externi".

"Eu ma indoiesc ca vom avea efectiv productia unui vaccin romanesc din nou acolo, dar dorinta mea este asta. Cert e ca daca nu se va intampla anul asta, anul viitor categoric, in prim parte a anului, cel târziu pana in vara", a afirmat Gabriel Leş, în exlusivitate pentru Realitatea TV.

Întrebat de ce este circumspect în legătură cu Institutul Cantacuzino, Leş a afirmat că "lucrurile sunt complicate" şi că "cert este că nu vom avea vaccin anul acesta la Cantacuzino."

În decembrie 2017, când Institutul "Cantacuzino" a trecut de la Ministerul Sănătăţii la cel al Apărării Naţionale, ministrul de la vremea respectivă, Mihai Fifor, afirma că există un plan "extrem de riguros de reaşezare" a Institutului. (...) Ne pregătim să turăm motoarele şi să reluăm producţia de vaccin.