MENIU

Florin Cîțu temperează euforia relaxării: Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie la jumătate din capacitate. Nu sunt permise petrecerile de noapte

Premierul Florin Cîțu la vaccinare

Premierul Florin Cîţu a explicat, joi, că devansarea datei de introducere a unor noi măsuri de relaxare, de la 1 iunie la 15 mai, așa cum a anunțat președinitele Klaus Iohannis, a fost posibilă pentru că indicatorii privind evoluția celui de-al treilea val al pandemiei au scăzut mai repede decât se aşteptau autorităţile. Șeful guvermnului a ținut totuși să tempereze entuziasmul celor care-și imaginează că din weekend nu vor mai exista deloc restricții. 

Florin Cîțu a declarat la un post TV că barurile și cluburile se vor redeschide la interior de la 1 iunie, cel mai probabil la jumătate din capaciate și doar pentru persoane vaccinate. De asemena, premierul a precizat că ridicarea retsricțiilor de circulație sau faptul că magazinele revin la program normal nu înseamnă că sunt permise, de exemplu, petreceri nocturne.
 
Dacă vrem să menţinem acest calendar de revenire la normalitate a unei economii după pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a mai declarat premierul.
 
Șeful executivului a explicat și de ce a fost posibilă devanasarea datei introducerii unor noi relaxări de la 1 iunie la 15 mai.
 
"Rata de pozitivare a scăzut mai rapid decât ne aşteptam în valul 3, în corelaţie cu vaccinarea. Este pentru a nu ştiu câta oară când lumea spune că sunt prea optimist. Trebuie să înţelegem că această guvernare liberală a performant. Vor mai fi probabil valul patru, valul cinci, dar mai mici. Să nu credem că a trecut. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Am reuşit să luăm aceste măsuri mai repede pentru că românii au înţeles şi s-au vaccinat", a declarat Cîţu.