MENIU

Facturile cresc, hidrobarajele pentru energie stau neterminate. Ce spun specialiștii

Energie

Criza energetică bate la ușă, facturile au crescut, iar România are hidrobaraje ce ar putea produce energie însă stau neterminate sau chiar abandonate. În județul Caraș Severin, două astfel de structuri stau, de mai bine de două decenii, neterminate și fără un plan concret de reabilitare. 

Când întreaga lume aleargă după surse regenerabile de energie, autoritățile din România se pare ca ignoră lucrări hidroenergetice de milioane de euro, lăsându-le în paragină.

Cele două structuri de la Anina și Cornereva sunt finalizate în proporție de 95%. Când lucrările s-au oprit, din zonele construcțiilor s-a furat tot ce s-a putut.

"La nivelul Uniunii Europene, politica în domeniul energiei a schimbat macazul, și l-a schimbat în mod decisiv și radical. L-a schimbat spre tot ce înseamna energie verde, și vedem acest lucru de la încurajarea sursei de producere a acestei energii verzi, până la automobilele electrice. Eu sunt convins că în contextul european actual, și legislativ, statul nu poate avea decât un interes să dea drumul cât mai repede la acestea", a afirmat Cristian Ghioncel, prodecanul Facultății de Inginerie Reșița.

Până când autortitățile vor lua măsuri în acest sens, costurile energiei clasice continuă să crească, iar sumele de plată de pe facturile primite de oameni sunt din ce în ce mai mari. 

Mai multe articole despre:
facturi hidrobaraje energie