MENIU

Doliu în lumea filmului românesc. Unul dintre cei mai mari actori a murit, după o boală cumplită, la doar 53 de ani

Doliu în lumea culturală. Un cunoscut actor basarabean s-a stins din viață la doar 53 de ani

Cunoscutul actor basarabean Vlad Ciobanu s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani. Actorul suferea de leucemie acută și fusese internat în stare extrem de gravă, după ce s-a infectat cu virusul Covid-19, relatează realitateadinmoldova.net.

Vlad Ciobanu a fost internat în stare gravă în luna iulie curent, într-un spital din Iași, după ce i s-a stabilit diagnosticul de leucemie acută.

Acum două săptămâni, fratele actorului a anunțat că a fost internat la Spitalul de Recuperare din Iași, starea lui fiind foarte gravă.

Regretatul actor Vlad Ciobanu, care a murit răpus de COVID-19, a murit din cauza imunității foarte scăzute, după chimioterapie, afirmă fratele său, scriitorul și publicistul Vitalie Ciobanu.

„Vlad, Vlad Ciobanu, iubitul meu frate s-a stins în dimineața aceasta la spitalul de recuperare din Iași, unde a luptat două săptămâni cu infecția covid. Boala aceasta necruțătoare s-a suprapus pe starea lui generală, pe imunitatea foarte scăzută, după chimioterapie. Medicii au luptat până în ultima clipă să-l salveze. Au făcut tot posibilul și imposibilul și le mulțumesc pentru străduința și devotamentul lor… Știu cum au luptat. Eu și familia mea trecem prin momente foarte grele, teribil de grele. Nu știu cum va fi viața noastră fără Vlad… Vă mulțumesc că ați fost alături de noi în toată această perioadă, în care am sperat la mai bine”, a menționat Vitalie Ciobanu, transmite Știri.md

Și Preşedintele ales, Maia Sandu a scris un mesaj de condoleanţe pentru familia regretatului actor Vlad Ciobanu.

”Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au prețuit pe Vlad Ciobanu. Să-l ținem minte ca pe actorul veșnic dornic să îmbogățească lumea teatrului și să aducă proiecte noi, ca pe cel care a reușit să îl joace atât de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu căuta să pună în valoare tinerii. Dumnezeu să-l ierte”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

Mai multe articole despre:
vlad ciobanu deces vlad ciobanu