MENIU

Discuții pentru sporirea puterii Poliției Locale, în condițiile înăspririi restricțiilor în București

Polițist local

Polițiștii locali din București, atât cei din structura centrală, cât și din cele de sector, ar putea beneficia de atibuții sporite, în scenariul înăspririi restricțiilor epidemologice. Scenariul a fost discutat la întâlnirea edililor cu premierul Florin Cîțu, a afirmat la Realitatea Plus primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

"Am făcut propunerea de întărire a atibuțiilor pe care le are Poliția Locală, atât la nivelul Capitalei, cât și al sectoarelor, astfel încât să aibă capacitatea de a închide pe loc orice spațiu în care constată nerespectarea reglementărilor impuse de autorități," a declarat edilul sectorului 4. 

Daniel Băluță a mai afirmat că la discuțiile la care a participat atât premierul Florin Câțu, cât și seful DSU, Raed Arafat, s-au analizat și diverse scenarii privind limitarea accesului în spații precum piețe si mall-uri, tocmai pentru a nu fi închise.

"În niciun caz nu discutăm despre închiderea piețelor, ci de limitarea numărului de oameni care au acces, la fel și în cazul mall-urilor. Numărul celor care vor avea acces va fi determinat de specialiști, în baza raportării la suprafață, astfel încât pentru fiecare tip de unitate comercială se se poată stabilli un număr maxim de persoane ce pot avea acces în interior."

Tot la Realitatea Plus, edilul primarului 6, Ciprian Ciucu, a afirmat că la întâlnirea primarilor bucureșteni cu premierul Cîțu s-a acordat atenție, cu prioritate, soluțiilor prin care să fie evitat un lockdown, chiar și numai pentru weekend. 

"Totul depinde doar de cum va crește numărul de infectări. Dacă vedem o plafonare în urma măsurilor pe care le-am luat, atunci nu va fi (lockdown- N.R.). Dacă măsurile nu au succes, atunci poate fi unul dintre scenarii", a precizat Ciucu.

Marți dimineață, rata infectării la nivelul Bucureștiului a trecut pragul critic de 6/mie, ajungând la 6,22. 

Bucureștiul a depășit pragul de carantină: 6,22 infectări/mie. Autoritățile pregătesc noi măsuri de urgență