MENIU

Descoperire șocantă la granița dintre Franța și Spania. 4 aligatori găsiți de vameși într-o mașină

Sursa foto: Pixabay

Doi cetățeni germani au fost reținuți la granița dintre Franța și Spania, după ce vameșii au descoperit patru aligatori în mașina lor. Imediat, aceștia au cerut ajutorul autorităților și al unui expert în protecția animalelor. 

Poliţia a verificat vehiculul la staţia de taxare de pe autostradă, lângă comuna Le Perthus, după graniţă, la aproximativ 30 de kilometri sud de Perpignan şi au solicitat ajutorul autorităţilor vamale când au descoperit aligatorii, a relatat ziarul Le Parisien.

Un expert în protecţia animalelor a stabilit specia reptilelor găsite: aligatori de Mississippi, o specie protejată, potrivit archyde. Introducerea aligatorilor în Franţa este reglementată strict.

Întrucât germanii nu aveau documente pentru transportul animalelor, aceştia au fost reţinuţi de vameşi şi predaţi poliţiei, scrie Agerpres. Cei doi aşteaptă în prezent să fie judecaţi. Aligatorii au fost transportaţi la o grădină zoologică în care se află crocodili, la sud de Lyon.

Pe moment nu este clar ce voiau să facă cei doi germani cu reptilele pe care le transportau, spre ce zonă se îndreptau sau de unde le obţinuseră.

Mai multe articole despre:
aligatori vama aligatori franta aligatori spania