MENIU

Cum vrea președintele filipinez să oprească pandemia de COVID-19 - Propunere HALUCINANTĂ

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, propune o metodă halucinantă de a vaccina persoanele care nu doresc acest lucru, pentru a opri epidemia. 

Duterte a propus o modalitate de a-i vaccina pe cei care ezită să se vaccineze anti-COVID-19, care nu este obligatorie, pentru a stopa infectările. În ultimele zile, au fost raportate peste 8.000 și 12.000 de cazuri zilnice. Numărul total de infectări a ajuns la peste 2,6 milioane și la 39.896 de decese.

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, hai să mergem acolo în timp ce dorm şi să le facem injecţia în timp ce dorm, astfel încât să putem face acest lucru. Dacă nu vor, hai să intrăm în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea. O voi face eu, eu voi conduce călătoria”, a declarat Rodrigo Duterte, marți, într-un discurs înregistrat, scrie cnnphilippines.com.

Departamentul de Sănătate din Filipine a dat asigurări continue că vaccinarea nu este obligatorie și că toate vaccinările se fac doar cu un consimţământ în cunoştinţă de cauză.

În același discurs, Duterte, și-a asumat vina pentru lipsa vaccinurilor anti-COVID-19 de la începutul anului, spunând că este neputincios pentru că guvernul nu poate găsi nicio companie care să vândă vaccinul în Filipine.
Ţara a început în mod oficial campania de vaccinare împotriva COVID-19 la 1 martie, la peste un an de la înregistrarea primului caz de COVID-19. Fililpine este ultima țară care a lansat o astfel de iniţiativă în Asia de Sud-Est.