Cum prepari pieptul de pui pentru a fi moale şi suculent. Greşeala pe care toată lumea o face
Pieptul de pui este preferat adesea pentru că este un aliment consistent şi se găteşte repede. Problema este că adesea ni se întâmplă că pieptul de pui să iasă prea uscat. Secretul unui piept de pui moale şi suculent nu stă atât în ingrediente cât în tehnică marinarii.
Există sute de feluri de marinade, dar, în general, toate respectă aceeaşi combinaţie, adică sunt un amestec lichid de uleiuri, acizi şi condimente. Marinadele pentru pieptul de pui nu vor face excepţie şi vor conţine şi ele ulei, un acid şi condimente.
1. Ulei
Uleiurile sunt folosite la marinare pentru că multe ierburi aromatice şi condimente nu sunt solubile în apă, ci doar în ulei. De asemenea sunt apreciate şi pentru gustul lor (de măsline, de nuca etc) Totodată, ajută carnea să nu se lipească de grătar.
2. Condimente
Pentru pieptul de pui, eu va recomand un condiment, maxim două. După gustul vostru. Puteţi să folosiţi atât ierburi aromatice proaspete cât şi uscate. Se potrivesc: oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, mentă, cimbrişor, ghimbir. Aveţi însă grijă să nu puneţi prea mult, pentru că riscaţi să nu mai simţiţi apoi alte gusturi.
3. Acizi
Acidul adăugat în marinadă poate fi suc de fructe (lămâie, mere, ananas, portocală etc), oţet, oţet balsamic, vin, bere. Acidul va fragezi carnea dar se adaugă cu moderaţiune pentru că poate da un gust foarte puternic. Vom pune maxim 20 la sută.
Ingredientele se amestecă cât se poate de bine şi se toarnă peste carne. Se masează carnea cu amestecul obţinut, apoi se acoperă şi se păstrează la frigider, minim jumătate de ora, de preferat aproximativ 2-3 ore.