Cum arată cei mai mari meteoriţi descoperiţi pe Pământ
De multe ori, meteoriţii care ajung în atmosfera terestră se descompun până să ajungă pe suprafaţă. Alţii ajung, dar sunt descompuşi în timp de către umiditate. Alţii ajung în zone aride şi se păstrează, dar de obicei nu sunt mai mari decât mingile de tenis.
Cel mai mare meteorit a fost descoperit, în 1902, în Statele Unite, cu o suprafaţă de 7,8 metri pătraţi şi cu o masă de 15,5 tone. Meteoritul Willamette, cum a fost denumit, este alcătuit din fier şi nichel şi a fost cumpărat de Muzeul American de Istorie Naturală din New York în anul 1906, scrie descopera.ro.
Meteoritul Mbozi a fost descoperit în Tanzania în anii ‘30. Are o lungime de trei metri şi cântăreşte aproximativ 25 de tone, aproape dublu faţă de Willamette.
A fost cândva o piatră sacră pentru poporul din Tanzania, care l-au numit kimondo. Când a fost descoperit, era parţial îngropat, astfel localnicii au dezgropat pământul din jurul lui.
Alt meteorit, Cape York, s-a lovit de Terra acum 10.000 de ani. Acesta se mai numeşte şi meteoritul Agpalilik şi a fost descoperit în 1993 în Groenlanda şi cântăreşte aproximativ 20 de tone. În prezent, se găseşte la Muzeul Geologic al Universităţii din Copenhaga şi Danemarca.