Continental produce anvelope cu poliester fabricat din sticle de plastic reciclate (P)
Noul material va fi utilizat mai întâi în anumite dimensiuni pentru anvelopele de vară Continental "PremiumContact 6" și "EcoContact 6" și pentru anvelopa pentru toate anotimpurile "AllSeasonContact".
Continental a dezvoltat primele anvelope produse cu fire de poliester obținute din sticle de plastic reciclate, devenind astfel primul producător de anvelope care lansează un astfel de produs, a anunțat compania.
Continental a introdus pentru prima dată în septembrie 2021 tehnologia "ContiRe.Tex", care utilizează fire de poliester fabricate din sticle PET uzate, fără niciun pas intermediar chimic și care nu pot fi reciclate în niciun alt mod.
În cadrul unui proces special de reciclare, sticlele sunt sortate și curățate mecanic, după ce li se îndepărtează capacele. După mărunțirea mecanică, PET-ul este transformat în granule și, în cele din urmă, în fire de poliester. Datorită acestei tehnologii, se estimează că, pentru fiecare set de anvelope, se reciclează 40 de sticle PET.
Acest nou material de înaltă performanță va fi utilizat pentru prima dată în anumite dimensiuni pentru anvelopele Continental "PremiumContact 6" și "EcoContact 6" și pentru anvelopa pentru toate anotimpurile "AllSeasonContact", înlocuind complet poliesterul convențional din carcasă.
Toate anvelopele cu tehnologia "ContiRe.Tex" în producție provin de la fabrica de anvelope Continental din Lousado (Portugalia) și poartă un logo special de identificare a pereților laterali pe care scrie "Conține material reciclat".
„La Continental folosim numai materiale de înaltă performanță în anvelopele noastre, iar de acum înainte acestea vor include fire de poliester din sticle PET", a anunțat compania care are fabrici și în România.
În septembrie 2021, producătorul de anvelope de top a lansat Conti GreenConcept, folosind poliester din sticle de plastic reciclate în carcasă, în cadrul IAA MOBILITY. De asemenea, pentru cel de-al doilea sezon al seriei de curse Extreme E, cu vehicule integral electrice, care a luat startul în februarie 2022, Continental a dezvoltat o anvelopă care folosește ContiRe.Tex. În plus, vehiculele de asistență de la ediția din acest an a Tour de France vor fi și ele echipate cu anvelope ContiRe.Tex.
Continental a evidențiat, de asemenea, rapiditatea procesului, care a durat doar opt luni pentru a aduce tehnologia "ContiRe.Tex" în stadiul de producție: "Suntem foarte mândri de întreaga noastră echipă pentru această realizare remarcabilă". De asemenea, a împărtășit câteva dintre obiectivele companiei pentru 2050, cum ar fi utilizarea exclusivă a materialelor durabile în producția de anvelope.
Firele de poliester fabricate din PET sunt utilizate de mult timp ca material de montare a anvelopelor pentru anvelopele autoturismelor și ale camioanelor ușoare. Printre avantajele sale se numără faptul că corzile sale textile absorb forțele de presiune internă a anvelopei și rămân stabile din punct de vedere dimensional chiar și în condiții de sarcini și temperaturi ridicate. În ceea ce privește economiile de energie, Continental lucrează continuu la dezvoltarea de materiale alternative pentru a produce anvelope "mai eficiente și mai ecologice".
Continental este o companie germană care în 2021 a aniversat 150 de ani de la înființare și care are o prezență consistentă și în România, unde a încheiat anul 2021 cu peste 17.500 de angajați. În perioada 1999 – 2021, Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România.
Anvelope de ultimă generație de vara sau de iarnă, curele de transmisie, conducte de aer condiționat din aluminiu, furtunuri pentru inducția aerului, precum și de încălzire/ răcire, produse și tehnologii electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, instrumentare de bord, unități electronice și tehnologii inovative software, atât pentru industria automotive, cât și pentru orașele inteligente, toate acestea fac parte din proiecte la care lucrează echipele din România.
Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are și un centru de distribuţie a anvelopelor în București.