MENIU

Cod galben de inundaţii în România

Hidrologii au emis, vineri, o atenționare Cod Galben de creștere a debitelor în bazinele hidrografice a patru râuri de pe raza a nouă județe, valabilă până sâmbătă seara.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în primă fază, până sâmbătă, la ora 6,00, pe râurile din bazinele hidrografice Vedea (județele Argeș, Olt și Teleorman), Neajlov (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu) și Sabar (județele Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu) vor fi creșteri ale debitelor și nivelurilor, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Fenomene similare, încadrate la atenționare Cod Galben de inundații, se vor semnala până sâmbătă, la ora 18,00, pe afluenții din bazinul inferior al Oltului aferenți sectorului aval acumularea Drăgășani (județele Vâlcea, Olt și Dolj), conform Agerpres.

INHGA precizează faptul că, începând de vineri de la ora 11,00, nu mai este valabilă atenționarea Cod Galben din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Noua atenționare hidrologică a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Jiu, Olt și Argeș-Vedea.

Mai multe articole despre:
inundaţii